Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklamasında bulundu. Ziya Selçuk, 13 Mart itibarıyla okulların kapanmasıyla birlikte kantinler de kapanmıştı. Yüz yüze eğitimin başladığı; ilkokullar, 5. ve 8. sınıfların eğitim gördüğü okullarda 19 Ekim itibarıyla kantinlerin açılmasına karar verildiği açıklanmıştı. Bakan Selçuk; ürün kısıtlamaları, kira bedelleri, yeni kira yasakları gibi birçok konuya değinmişti. Yeni açıklamalar geldi. İşte; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘tan son dakika açıklaması….

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı:

Ziya Selçuk, 13 Mart itibarıyla okulların kapanmasıyla birlikte kantinler de kapanmıştı. Açıklamanın devamı yazımızda...Ziya Selçuk, 13 Mart itibarıyla okulların kapanmasıyla birlikte kantinler de kapanmıştı. Açıklamanın devamı yazımızda...

-Sürecin bir parçası olarak okul kantinlerimiz açıldı, ancak siz çocuklarımızın kahvaltısını evde sağlıklı ve düzenli olarak -yapmalarına özen gösterin, lütfen.

Bu süreçte, kantinlerin açılmış olmasına rağmen evde kahvaltı yapılması ve sağlıklı beslenilmesi konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, sözlerine şu şekilde devam etti:

-Bu önemin altını hep çizmiştik ama şu dönemde sağlıklı beslenme, bağışıklıkları için çok daha önemli.

Twitter’dan İletti:

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı son dakika paylaşımında, “Sevgili velililerimiz; sürecin bir parçası olarak okul kantinlerimiz açıldı ancak siz çocuklarımızın kahvaltısını evde sağlıklı ve düzenli olarak yapmalarına özen gösterin, lütfen. Bu önemin altını hep çizmiştik ama şu dönemde sağlıklı beslenme, bağışıklıkları için çok daha önemli” ifadelerini kullandı.

Pandemi Sürecinde Bağışıklık Çok Önemli

Mart 2020 döneminde ülkemizde covid-19 salgınının başlaması ile beraber birçok önemli alındı. Bu süreçte 20 yaş altının ve 65 yaş üstünün uzun süre dışarı çıkması yasaktı. Okullar, kafeler, toplu taşıma araçlarına kısıtlamalar getirildi. Toplu alanlarda maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı getirildi. Uzaktan eğitim süreci başladı.

Haziran 2020 döneminde ise yeni normal sürecine geçilerek önlemler daha hafif hale getirildi. Sokağa çıkma yasakları kalktı. Eylül 2020 süreci ile beraber okullar açılmaya başlandı. 2020 yılının Mart ayının 13. gününde okullar ile beraber kapanan okul kantinleri 19 Ekim 2020 tarihinde açılacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk, beslenmenin ve düzenli yaşamanın pandemi sürecinde çok önemli olduğunu duyurdu. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda uyarılara dikkat çeken Bakan, kantinlerin açılmış olmasına rağmen çocukların evde sağlıklı kahvaltılarını aksatmamaları gerektiğini belirtti.

enbasariliokullar.com

1 yorum


yorumunu bırak