Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

 

2020-2021 YÖK ile Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler ne zaman açılıyor, yüz yüze eğitim ne zaman?

Son dakika haberi…Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde okulların durumuna da değinmiş ve açıklamalarda bulunmuştu. Uzaktan eğitim süreci online olarak devam ederken üniversitede yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı da merak ediliyor. Bu bağlamda; okullar ne zaman açılacak, açıklama geldi mi? YÖK ile üniversiteler ne zaman açılıyor?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? YÖK İLE ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞ TARİHİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde okulların durumuna da değinmişti. Bu açıklamaların ardından yükseköğretim kurumlarının açılış tarihine yönelik araştırmalar da başladı. Peki; ne zaman açılacak? İşte son dakika haberinin detayları!

CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde üniversitelerin durumuna da değinmişti. Uzaktan eğitim tecrübesinin değerli olduğunu ancak örgün eğitimin yerini tutmayacağını belirten Erdoğan, mümkün olunan en kısa sürede yüz yüze eğitime geçişin hedeflendiğini duyurdu. Erdoğan, yaptığı konuşmada, “İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI DA KONUŞMUŞTU

Bakan Koca “üniversiteler özellikle MEB okullarının bu dönemde açılmasıyla birlikte seyrini görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar açılan sınıflarla ilgili salgındaki gelişim ve o yaş grubunda enfeksiyon oranlarının ne olduğunu görerek ona göre bir karar veya öneri söz konusu olacak. Önümüzdeki dönem tabi ki okullar açılmış olacak ama bu pandeminin seyrine göre kademeli olacak.” demişti.

2020-2021 YÖK ile Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler ne zaman açılıyor, yüz yüze eğitim ne zaman?Detaylar haberimizde...

 NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitenin ne zaman açılacağı ile ilgili daha önce yapılan açıklamada YÖK Başkanı Yekta Saraç, ‘YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.’ demişti.

Bazı okullar eğitimlere uzaktan eğitim şekli ile başlayacağını duyurdu. Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, ‘Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin “uzaktan eğitim” yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir.’ denildi.

Son yaşanan gelişmelerin ardından, üniversitede yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih netleşmedi. Konuya dair ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak