Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Üniversitelere Yüz Yüze Eğitim Kararı!

Üniversitelere Yüz Yüze Eğitim Kararı!

Yükseköğretim Kurulundan yüz yüze eğitim kararı geldi. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının bahar dönemine ilişkin olarak kurul açıklama yaptı. Milyonlarca üniversiteli öğrencinin merak ettiği yüz yüze eğitim nasıl olacak sorusunu yanıtladı. Yükseköğretim Kurulunun açıklamasına göre uygulamalı eğitimin yüz yüze gruplar halinde olacak. Teorik eğitimin ise asgari yeterlikler dikkate alınması ile beraber uzaktan yapılması kararı alındı.

Üniversitede Yüz Yüze Eğitim Kararı!

Yükseköğretim Kurulundan üniversitelere yüz yüze eğitim kararı geldi. Uygulamalı ve teorik eğitim kararları açıkladı. YÖK salgına karşı duyulan endişe ve barınma konusundaki sıkıntı yaşayan öğrencileri unutmadı. Öğrencileri kayıt dondurma hakkından yararlanabilmesini kararlaştırdı.

İşte Yükseköğretim Kurulu’nun Üniversitelere Yüz Yüze Eğitim Kararı Açıklaması:

Bilindiği üzere Yeni Koronavirüs Küresel Salgını dolayısıyla Mart 2020’den bu yana üniversitelerimizde eğitim ve öğretim faaliyetleri, konuya ilişkin yazılarımız uyarınca “yükseköğretim kurumlarımızın yetkili kurullarında alınan kararlar çerçevesinde” sürdürülmektedir.

Yükseköğretim Kurulu bu süreci “güçlü koordinasyon, esnek yönetim ve çerçeve kararlar”ile yönetmektedir. Bu yaklaşım memleketimizin bütün illerine dağılan üniversitelerimizin her birisinin farklı şartları ve imkânlarının bulunması, merkezi olarak aynı tedbirlerin ve kararların bütün üniversiteler için aynı şekilde uygulanmasının doğru olmadığı düşüncesinden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca; “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Raporu”üniversitelerimize ilettik. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre uygulamalar için üniversitelere serbestlik tanıdık. Yine bu bağlamda özellikle uygulamalı eğitimler, staj, iş yerinde mesleki eğitim gibi hususlara da dikkat çekilmiştir.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının bahar dönemine ilişkin olarak YÖK açıklama yaptı. YÖK' ten üniversitelere yüz yüze eğitim kararı geldi.

Küresel Salgın sürecinde yükseköğretim kurumlarımızın tüm programlarında eğitimler genel olarak çevrimiçi yöntemlerle kesintiye maruz kalmadan devam etmektedir. Bununla birlikte özellikle meslek yüksekokulları, sağlık programları, sanat ve tasarım programları, mühendislik ve mimarlık gibi uygulamalı eğitimleri ağırlıkta olan bölüm ve/veya programların son sınıf öğrencilerinin gerekli yeterlikleri kazanamadan mezuniyet aşamasına gelmiş olmasına ilişkin endişeler,bir müddetten beri öğrenci ve öğretim elemanları tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımıza bildirilmektedir.

Yükseköğretim Kurulunca konunun en önemli paydaşları olan “öğretim elemanları” ile”öğrencilerimizin” de görüşleri alındı. Yani bu sürece dair görüşlerinin alınması yoluna da gidilmiştir. Bu maksatla YÖK 1 milyon 300 yüz bin kişiye yakın katılımcıyla görüşülmesini sağladı. YÖK tarafından Türkiye’nin ulusal ölçekte en büyük anketi gerçekleştirilmiştir. Anket sonuçları Sağlık Bakanlığı dâhil ilgili kurumlar ile paylaşılmıştır.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak