Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL lise sınavları 1 Mart tarihi ile sona ererken binlerce öğrencinin gözü sınav sonuçları için MEB’den gelecek olan açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere koronavirüs salgınına tedbiren 1. Döneme ilişkin sınavlar 25 Şubat-1 Mart tarihleri aralığında online sistem üzerinden gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda “AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” sorusu yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) henüz AÖL sınav sonuçları için tarih vermese de sonuçların kısa zaman içerisinde erişime açılması tahmin ediliyor.

AÖL sınav sonuçları için merak dolu bekleyiş sürüyor. ''AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” sorusu yanıt aramaya başladı.

AÖL sınav sonuçları için merak dolu bekleyiş sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Açık öğretim lisesi öğrencileri salgın nedeniyle sınavlarına online sistem üzerinden katılım sağlamıştı. Bu kapsamda “AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” soruları Pazartesi günü (1 Mart) itibarıyla binlerce kişinin gündemindeki yerini aldı. AÖL sınav sonuçları için net tarih henüz bilinmiyor.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

25 Şubat-1 Mart tarihleri aralığında düzenlenen AÖL 1. Dönem sınavları sona erdi. Online sistem üzerinden gerçekleştirilen sınavların sona ermesiyle beraber binlerce vatandaş sınavların açıklanacağı tarih için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) gelecek olan açıklamayı bekleyişe geçti. Açık lise sınav sonuçları için beklentiler Mart ayının ortalarını işaret ediyor.

DEĞERLENDİRME

AÖL sınav sonuçları için merak dolu bekleyiş sürüyor. ''AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?” sorusu yanıt aramaya başladı.

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak