Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Köylere Halk Eğitim Kursları Açılıyor

Köylere Halk Eğitim Kursları Açılıyor

 Köylere halk eğitim kursları açılıyor. Sebze fidesi üretimi, tarım makinaları bakımı, arıcılık, seracılık…  Köylerde ikamet edenlerin ihtiyaç duyabileceği halk eğitimi kursları açılıyor. Kurslara başvurular e-Devlet üzerinden olacak.  Alanında uzman eğitimcilerin vereceği derslere katılanlar katılım belgesi sahibi olacak.

Köylere Halk Eğitim Kursları

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinden yeni proje: ‘Kurslarımızla Köylerdeyiz’ .  Kırsal kesimde ikamet eden vatandaşları neler bekliyor? Bahçecilik, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, tarım makinaları bakımı, arıcılık…  Bunlara ek olarak 380’e yakın kurs programı mevcut.

Bakan Selçuk’tan Köy Muhtarlarına Mektup!

Köylere halk eğitim kursları açılıyor. Sebze fidesi üretimi, tarım makinaları bakımı, arıcılık gibi ihtiyaç duyulabilecek halk eğitimi kursları açılıyor.

Ziya Selçuk kursların tanıtılması, açılması amacıyla 25 bin köy muhtarına mektup ve broşür gönderdi. Yani tamamen vatandaşlara kurslarda tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni teknolojilerin tanımı mevcut olacak. Sağlıklı besin üretme ve verimli mahsul elde etme yolları gösterilecek. Aynı zamanda Ziya Selçuk muhtarlara gönderdiği mektubunda:
“Yaşadığımız salgın süreci bize sağlık kadar köyün, tarımın, hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Köylerimizde yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik olan kurslar, vatandaşlarımızın hem ev geçimine hem de ülkemizin ekonomik kalkınmasına büyük destek sağlayacaktır” dedi.

Köylere Halk Kursları

‘Kurslarımızla Köylerdeyiz’ tanıtım toplantısında vatandaşları kurslara katılmaya çağırdı! Son gelişmeler ışığında bilgilerini tazelemeye davet eden Ziya Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezi müdürlüklerindeki genel, mesleki ve teknik kurslar köylere, vatandaşlarımıza götürüyoruz. Yani köylerde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik; bahçecilik, hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, sığır yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, kümes hayvanı yetiştiriciliği, arıcılık, meyvecilik, sebze yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, ağaç ve bağ budamacılığı, tarım makinaları bakımı, peynir üretimi… Bunlara ek olarak 380’e yakın kurs programı hazır durumda.

Amaç İstihdamı Artırmak

Hayat boyu öğrenme alanındaki nihaî hedefin, öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini erişimlerini artırmak olduğunu belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise ‘’995 halk eğitimi merkezinde 73 alanda toplam 3 bin 627 kurs çeşidi ile vatandaşların hayatına dokunduk. Mevcut programların 380’inin köylerdeki vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Köyde yaşayan vatandaşlarımız ilçe merkezine günlük gelip giderek kursları düzenli takip etme imkânı bulamayabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak çoğunlukla uygulamalı eğitim de içeren kurslarımızı köydeki vatandaşlarımızın ayağına götürme kararı aldık” diye konuştu.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak