Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

LGS’ye Hazırlık İçin MEB’den Destek!

LGS’ye Hazırlık İçin MEB’den Destek!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan LGS’ye hazırlık için öğrencilere büyük müjde: Desteklemeye devam ediyoruz.

LGS’ye Hazırlık İçin Öğrencilere Destek

illi Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan LGS'ye hazırlık için öğrencilere büyük müjde: Desteklemeye devam ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden son dakika açıklaması yaptı. Bakan Ziya Selçuk, LGS Mart ayı örnek sorularının erişime açıldığını bildirirdi. Aynı zamanda “LGS’ye hazırlık öğrencilerimizin çalışmalarını kolaylaştırıp daha rahat bir hazırlık süreci geçirmeleri için yanlarındayız. Aynı zamanda onları örnek sorularla desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, LGS’ye hazırlanan öğrencilere destek olduğunu söyledi. Yani daha rahat bir hazırlık süreci geçirmelerini sağlayacak olan örnek soruların yayınlanmaya devam ettiğini bildirdi. Bakan Ziya Selçuk, 2021 LGS Mart ayı örnek sorularının erişime açıldığını ifade ederken şu sözlere yer verdi:

“LGS’ye hazırlanan öğrencilerimizin çalışmalarını kolaylaştırıp daha rahat bir hazırlık süreci geçirmeleri için yanlarındayız. Onları örnek sorularla desteklemeye devam ediyoruz.”

LGS’ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Soru Desteği

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav’a yönelik olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından beri her ay örnek sorular yayımlanmaya devam ediyor.

Bu yılki ilk örnek soru paketi 2 Aralık 2020,

ikinci örnek soru paketi ise 6 Ocak,

üçüncü soru paketi ise 4 Şubat 2021 itibarıyla 8. sınıf öğrencilerinin ulaşabilmesi için yayında.

Mart Ayı Soru Desteği

Bunlarla beraber Mart ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından beşer soru var. Yani toplam 45 soru yer alıyor.

Aynı zamanda Mart ayı örnek soruları da dahil olmak üzere bugüne kadar 8. sınıf öğrencilerine sunulan örnek soru sayısı 1.015’e ulaştı.

Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan örnek sorulara http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.

Mart ayı Sayısal Bölümü Örnek Soru Kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Mart ayı Sözel Bölümü Örnek Soru Kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Son dakika gelişmeleri, son dakika haberleri…. Aynı zamanda tüm eğitim haberleri, en güncel okul listeleri için En Başarılı Okullar haber sitemizi takipte kalın.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak