Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

EBA Destek Noktaları

EBA Destek Noktaları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birçok ilde açılan yeni EBA Destek Noktaları açılışına katıldı. EBA ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, okullarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

EBA Destek Noktaları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birçok ilde açılan yeni EBA Destek Noktaları açılışına katıldı, EBA ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, EBA dijital platformu ve TRT EBA kanalları ile yürütülen uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı olan öğrencilere, tablet bilgisayarlar, Eğitim Bilişim Ağı Destek Noktaları ve EBA Mobil Destek araçları ile katkı sunmayı sürdürüyor.

Sayıları 15 bine yaklaşan EBA Destek Noktalarına UNICEF finansmanıyla eklenen 164 yeni merkezin ve 6 Mobil Destek Aracının tanıtımı Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Her öğrencimizin evlerinden canlı derslere katılabilmesi konusunda çok büyük bir altyapı oluşturduk. Bu altyapıyı uluslararası standartlarda ele aldığımızda gerçekten öğrencilerimizin çok büyük bir kısmına hizmet edecek bir hale getirdik.

Günlük 3 Milyon Ders Yapabilme Kapasitesi

Günlük 3 milyon canlı ders yapabilme kapasitesine de eriştik. Ancak bazı aksaklıkları da gidermek için öğrencilerimize 25 GB internet paketi olan 100 binlerce tablet vermek ve bunun da yanı sıra 15 bine yakın EBA Destek Merkezi kurarak öğrencilerimizin en yakın Eğitim Bilişim Ağı Destek Merkezlerine giderek burada istediği gibi yararlanmasını, ücretsiz olarak hizmetlerden yararlanması, söz konusu.

Bunun sayısını artırmaya çalışıyoruz ve bu çaba da bugün UNICEF’in desteği ile 164 yeni Eğitim Bilişim Ağı Destek Merkezi’ni hazırladık. Böylece her çocuğumuza da adil bir şekilde ulaşma imkânımız olduğunu da göstermiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birçok ilde açılan yeni EBA Destek Noktaları açılışına katıldı, EBA ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

EĞİTİM BİLİŞİM AĞI KALICI

Uzaktan eğitim kapsamında kurulan Eğitim Bilişim Ağı’ nın en çok tıklama alan eğitim portalı olarak dünyada ilk sıraya yerleştiğini belirten Bakan Selçuk, “Bu merkezler kalıcı merkezler. Yani küresel salgın döneminin bir ihtiyacını karşılamak için geçici olarak oluşturduğumuz merkezler değil. Bu merkezler dünya çapında bir standarda kavuşmuş olan ve yaklaşık 20 milyara yakın bir tıklanma sayısıyla dünya birinciliğini elinde tutan Eğitim Bilişim Ağı nın küresel salgın sonra erdiğinde de tüm çocuklarımızın hizmetinde olacak.

Bunu da özellikle belirtmek isterdim. Müfredattaki konuların pekiştirilmesi nitelediğinde ve bazı derslerin yeniden, yeniden izlenmesi niteliğinde bazı çalışmalara hizmet edecek” şeklinde konuştu.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak