Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

ALES Sonuçları Açıklandı! ALES 2021

ALES Sonuçları Açıklandı! ALES 2021

2 Mayıs’ta yapılan 2021-ALES/1 sonuçları açıklandı. 2021 ALES Sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav sonuçları (ALES sonuçları) açıklandı.

ALES Sonuçları Açıklandı!

2021-ALES sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav sonuçları açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2 Mayıs’ta uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2021-ALES/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler” denildi.
Tam kapanma dönemine denk gelen ve salgın nedeniyle iptal edilmesi için sosyal medya üzerinden birçok çalışmanın yapılan 2021-ALES sonuçlarının açıklandığını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından “Değerli ALES adaylarımız, 2 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2021-ALES/1 sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınızı http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. #2021ALES” şeklinde duyurdu.

CEVAP KAĞITLARI DA ERİŞİME AÇILDI

2021-ALES sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav sonuçları açıklandı.

Adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebiliyorlar.

ALES Soru Detayları Adaylarda!

Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecekler. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenebiliyor. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösteriliyor.

2021-ALES sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav sonuçları açıklandı.

ALES Nedir?

ALES ya da Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Türkiye’de yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak