Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2021 YKS Ek Tercih İşlemleri Bitti Mi?

2021 YKS Ek Tercih İşlemleri Bitti Mi?

Ek tercih yapmak isteyen ancak tercih işlemini henüz tamamlamamış adaylar “YKS ek tercihler bitti mi, ne zamana kadar yapılır?” sorusunun yanıtını araştırıyor.

Ek tercih yapmak isteyen, tercih işlemini tamamlamamış adaylar "YKS ek tercihler bitti mi, ne zamana kadar yapılır?" sorusunun yanıtını arıyor.

YKS ek tercih işlemleri, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapıldı. Peki, YKS tercihler bitti mi, ne zamana kadar yapılır?

YKS EK TERCİHLER BİTTİ Mİ?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) birinci ek yerleştirme için tercih işlemleri 23 Eylül 2021 saat 23.59’da sona erdi.

Tercih ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Tercih ücretini yatırmayan adayların tercih için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Ek tercih yapmak isteyen, tercih işlemini tamamlamamış adaylar "YKS ek tercihler bitti mi, ne zamana kadar yapılır?" sorusunun yanıtını arıyor.

Kontenjanların, 2021-YKS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2021-YKS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturmaktadır. 3. 2021-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2021-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir.

Adaylara tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24 tercih hakkı tanındı.

Kontenjanlara yerleştirme yapılırken, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzlarda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları ile ilgili ilke ve kurallar ek tercih için de geçerlidir.

yorumunu bırak