Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

MSÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Binlerce öğrencinin merakla beklediği MSÜ sınav sonuçları açıklandı. Adaylara müjdeyi ÖSYM Başkanı Aygün verirken, MSÜ sınav sonuçlarına nasıl bakılacağı da merak konusu oldu. Heyecanla beklene sınav ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, MSÜ sınav sonucuna nasıl bakılır? MSÜ sınav sonuç sorgulama ekranı haberimizde…

‘Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? 2022 MSÜ sınav sonucu belli oldu mu? MSÜ sınav sonucuna nereden, nasıl bakılır?‘ soruları gündemde yerini aldı. 27 Mart Pazar günü gerçekleştirilen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın ardından, sınav sonuçları beklenmeye başlanmıştı. MSÜ taban ve tavan puanlarını merak eden ve MSÜ SINAV SONUCUNU SORGULAMAK isteyen binlerce öğrenci için detaylar haberimizde…

2022 MSÜ SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK? AÇIKLANDI MI?

Milli Savunma Üniversitesi 2022 yılı taban puanları açıklandı. ÖSYM Başkanı Aygün, “27 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz 2022 Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınavı sonuçları açıklanmıştır” açıklamasını yaptı.

2022 MSÜ SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

MSÜ sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla öğrenebilir.

Sınava giren adaylara sonuçlar belge şeklinde gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde kabul edilmektedir.

ÖSYM, 2022-MSÜ SINAVI TEMEL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

MSÜ sınavı 27 Mart Pazar günü itibariyle aday öğrenciler tarafından tamamlandı ve sınavın ardından ÖSYM açıklama yaparak merak edilen soru kitapçığının yüzde 10’unu yayınladı.

ÖSYM’den gelen açıklama şu şekilde:

“27 Mart 2022 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2022-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 27 Mart 2022 tarihinde saat 14.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

MSÜ SINAV SONUCU NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

MSÜ’ye giren adaylar, sınavda kendilerine yöneltilen soruların cevaplarını, optik okumaya elverişli şekilde cevap kağıtlarına işaretlemekle mükelleftir. Cevap kağıtları ise bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak; alt testlerin her biri için standart puan hesaplanacaktır. Adayların testlere verdiği doğru ve yanlış cevap sayısı verilecek, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılacak ve adayların sınavdan aldığı ham puan ortaya çıkartılacaktır.

Tüm adayların ilgili sınavdan aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması hesaplandıktan sonra ham puan ve derslerin ağırlık katsayıları ile birlikte adayların puanları hesaplanacaktır.

MSÜ SINAV PUANI HESAPLAMADA KATSAYILAR NASIL BELİRLENDİ?

Milli Savunma Üniversitesi sınavlarında adayların sayısal, eşit ağırlık, sözel ve genel puanları ölçülecek.

ÖSYM tarafından açıklanan ağırlık katsayılarına göre sayısal alanda puan hesaplanırken Türkçe %25, Temel Matematik %35, Fen Bilimleri % 30, Sosyal Bilimler %10 etkili olacak.

Eşit ağırlık bölümünde puan hesaplanırken Türkçe %35, Temel Matematik %35, Fen Bilimleri %10, Sosyal Bilimler ise % 20 etkili olacak.

2022 MSÜ TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

2022 MSÜ taban puanları henüz belli olmadı.

2021 kadın-erkek taban puanları ise şu şekilde:

2021 MSÜ ERKEK ADAYLAR İÇİN TABAN PUANLAR

HAVA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 356,62842
KARA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 310,41812
DENİZ Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 310,41812
KARA Harp Okulu Taban Puan: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 309,17651

2021 MSÜ KADIN ADAYLAR İÇİN TABAN PUANLAR

HAVA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 395,90354
KARA Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 385,14761
DENİZ Harp Okulu Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 385,14761
KARA Harp Okulu Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 374,07268

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak