Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Ek tercihler ne zaman? YKS ek tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2022?

Ek tercihler ne zaman? YKS ek tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2022?

Ek tercihler ne zaman? YKS ek tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2022?

YKS ikinci tercih tarihleri, 2022 yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların gündemine geldi. Üniversite yerleştirmelerinde açıkta kalan adaylar ÖSYM’den yapılacak ek tercih tarih duyurusuna kilitlendi. Üniversite kayıtlarından sonra kalan boş kontenjanlar ile YKS ek tercih başvuruları alınacak. ÖSYM’nin açacağı YKS ikinci tercih ekranı AİS üzerinden tamamlanacak. YKS ek yerleştirme boş kontenjan bilgileri ile yapılacak olan başvurularda taban puanları da önem arz edecek. Peki, YKS ek tercihler ne zaman başlayacak 2022? İşte, üniversite ikinci tercih tarihleri hakkında bilgiler.

YKS ek tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2022

Üniversite ek tercih kılavuzu 2022 ile başlayacak olan ikinci tercih süreci için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca adayın katılım sağladığı YKS sınavının sonuçlarına göre üniversite tercihleri 27 Temmuz-05 Ağustos tarihlerinde tamamlandı ve sonuçlar erişime açıldı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos’ta yapılabilecek. Kayıtların tamamlanmasının ardından ise boş kalan kontenjan sayısına göre ek tercih süreci başlayacak. Geçtiğimiz yıl tercihler 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında alınmıştı. Ancak bu seneki ek tercih tarihi henüz belli olmadı.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercihlerinin ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 31 Ağustos 2021 tarihinde açıklanmış ek tercihler ise 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında alınmıştı.

Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt sonrası belirlenecek olan kontenjan sayısına göre ek tercih tarihleri ÖSYM’nin yayınlayacağı tercih kılavuzu ile belli olacak. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

YKS ek tercihleri ne zaman, hangi tarihte başlayacak 2022

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.

Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların, ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak