Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Anaokulları İle 1. Sınıflar İçin Okullarda Uyum Haftası Başladı

Anaokulları İle 1. Sınıflar İçin Okullarda Uyum Haftası Başladı

Anaokulları İle 1. Sınıflar İçin Okullarda Uyum Haftası Başladı

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem için geri sayım bugün sona erdi. Okullarda anaokulu öğrencileri ile ilkokul 1. sınıf öğrencileri için oryantasyon haftası bugün başladı. Okula ilk kez çocuğunu gönderen aileler içi uyum haftası ile ilgili ayrıntılar merak kazandı. Uyum haftası kaç gün sürecek, uyum haftasında kaç saat ders işlenecek? İşte Milli Eğitim Bakanlığı programına göre okullarda uygulanacak oryantasyon haftasının ayrıntıları…

Okullarda uyum haftası başladı

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula oryantasyon eğitimleri başladı. Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl gerçekleştirilecek okula oryantasyon eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programı uygulanacak.

OKULLARDA UYUM HAFTASI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bu yıl okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrenciler için uygulanmak üzere yeni bir rehberlik çalışması ve oryantasyon eğitimleri programı hazırladı. 5 Eylül’de okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıflara başlayacak öğrenciler için uygulanacak program 9 Eylül’de sona erecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak program ise 12 Eylül’de başlayıp 16 Eylül’e kadar sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula oryantasyon eğitimleri 3 gün sürecek.

Okullarda uyum haftası başladı

UYUM HAFTASI NASIL UYGULANACAK?

1. Gün okullara sadece veliler gelecek.

2. Gün veli / çocuk 2 grup halinde gelecek.

3. Gün 2 grup halinde çocuklar gelecek.

1. ve 5. gün bütün çocuklar birden gelecek.

5 ve 9. sınıflar için; Uyum eğitimi 12 Eylül’de başlayacak. 16 Eylül’e kadar sürecek.

UYUM HAFTASINDA KAÇ SAAT DERS İŞLENECEK?

Oryantasyon haftasında okulların belirlediği saatlere göre 2’şer saatlik programlar uygulanacak.

Okullarda uyum haftası başladı

UYUM HAFTASINDA KATILMAK ZORUNLU MU?

Oryantasyon haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.

UYUM HAFTASI NEDİR, NE AMAÇLANIR?

Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçireceği bu yeni uygulamada çocuk, aile ve öğretmen iş birliğinin güçlendirilmesi, çocukların okula uyum süreçlerinin kolay ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması amaçlanıyor. Bu çerçevede oryantasyon eğitiminin başlayacağı 5 Eylül’de tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Düzenlenecek etkinliklerin uygulama çizelgesine göre, birinci gün sadece ailelere yönelik ‘Çocuğum Okulda’ sunumu yapılacak. Bu sunumda okul yönetimi, sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenler hazır bulunacak. İkinci günde okul yönetimi ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla çocuklarıyla birlikte ailelere gruplar halinde okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerde ise çocuklar sınıf öğretmenleri ile birlikte uyum haftası etkinliklerine katılacak.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak