Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

DGS tercih sonuçları açıklandı! DGS sonuçları için gözler ÖSYM’de! (2022 DGS sonuçları sorgulama ekranı)

DGS tercih sonuçları açıklandı! DGS sonuçları için gözler ÖSYM’de! (2022 DGS sonuçları sorgulama ekranı)

DGS tercih sonuçları açıklandı! DGS sonuçları için gözler ÖSYM’de! (2022 DGS sonuçları sorgulama ekranı)

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları için beklenen haber geldi ve sonuçlar ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını 7 Eylül tarihi itibariyle ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabiliyor. Peki, tercih sonuçlarına göre kazanan adayların kayıt işlemleri ne zaman yapılacak?

dgs-tercih-sonuclari-aciklandi

2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenler Dikey Geçiş Sınavı’na katıldı ve tercih işlemlerini tamamlamıştı. DGS tercih sonuçları açıklandı. Peki, DGS tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte gelen son dakika haberinin detayları…

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS tercih sonuçlarıyla ilgili beklenen haber geldi ve sonuçlar açıklandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 07 Eylül 2022 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir.

dgs-tercih-sonuclari-aciklandi

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercih sonuçlarına göre, bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09 – 14 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 08 – 12 Eylül 2022 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS EK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2022-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2022-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2022-DGS’ye girmiş ve 2022-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (30,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak