Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okullar açılıyor! Peki, okulda maske takmak zorunlu mu? Bakanlıktan açıklama

Okullar açılıyor! Peki, okulda maske takmak zorunlu mu? Bakanlıktan açıklama

Okullar açılıyor! Peki, okulda maske takmak zorunlu mu? Bakanlıktan açıklama

Okulların açılmasına az bir süre kala maske zorunluluğu gündemde yer almaya başladı. Bunun yanı sıra uyum haftası nedeniyle ilkokul 1. sınıflar Pazartesi itibariyle yeni eğitim öğretim yılına bir hafta önceden başladı. Pandemi süreci tamamen bitmediğinden, okullarda maske zorunluluğu yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, okullarda maske takmak zorunlu mu, maske zorunluluğu geri gelir mi? İşte yanıtı…

okulda-maske- takmak- zorunlu- mu

2022-2023 Eğitim öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü tamamen başlıyor. İlkokul 1. sınıflar ise 5 Eylül’de yeni eğitim yılına bir hafta öncesinde başlamış oldu. Bu durumda okullarda maske zorunluluğu yeniden gündemde yerini aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi sürecinde okullarda alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi.

OKULLARDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU, ENDİŞE EDİLMELİ Mİ?

Sağlık Bakanı Koca okulların açılmasıyla ilgili endişe edilmeli mi sorusuna, “Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler. Ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Koruma açısından bir önemli grup ise ek hastalığı olan çocuklarımız. Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, başkasına bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaştaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmeden önce maske takmalıdırlar” yanıtını verdi.

Aynı zamanda, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okullarda ve kapalı mekânlarda öğretmen ve öğrencilerin maske kullanma zorunluluğunun kaldırıldığını açıklamıştı.

okulda-maske- takmak- zorunlu-mu

MAYMUN ÇİÇEĞİ AÇIKLAMASI

Son dönemde gündemde olan Maymun çiçeği virüsü ile ilgili de açıklama yapan Bakan Koca, Maymun çiçeği vakalarının 12 olduğunu aktardı ve ‘Maymun çiçeğinin bizler için ne endemi ne de pandemi olmayacağını çok net ifade edebiliriz. Maymun çiçeği ancak çok yakın temasla, aynı ortamda uzun süre birlikte kalmakla bulaşabiliyor.’ dedi.

okulda-maske- takmak- zorunlu-mu

Bir öğrencinizin hasta olduğunu düşünüyorsanız yapılacaklar

COVID-19 semptomlarının tespit edilmesi

En yaygın semptomlar ateş, öksürük ve halsizliktir. Diğer semptomlar arasında nefes darlığı, göğüs ağrısı ya da sıkışması, kas veya vücut ağrısı, baş ağrısı, tat ve koku hissinin kaybolması, kafa karışıklığı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı veya burun akması, ishal, bulantı ve kusma, karın ağrısı ve ciltte döküntü vardır.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak