Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! 1600 köy okulu yeniden açıldı

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! 1600 köy okulu yeniden açıldı

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! 1600 köy okulu yeniden açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzun süreli bir özlem olan köy okulları yeniden açıldı. MEB, sadece köy ilkokullarını yeniden açmakla kalmadı, bu okullara bir de anaokulları kurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamalarda, köyde yaşayan yetişkinler için de her köy okulunda halk eğitim kursu açıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! 1600 köy okulu yeniden açıldı.

Özellikle, köylerde yeniden canlanan tarım ve hayvancılık alanında vatandaşların bilgilerini güncellemeleri ve yeni teknikleri öğrenmeleri için bu alanda kurslara ağırlık veriliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer köylerde yapılan eğitim çalışmalarını şöyle özetledi:

1600 KÖY OKULU YENİDEN AÇILDI

2022-2023 eğitim-öğretim yılının başladığı 12 Eylül tarihine kadar bin 500 köy okulunu açabilmeyi hedef olarak koymuştuk. Yeni açılımımız tüm illerimizde büyük teveccüh gördü. Hedefimize ulaştığımız gibi önemli oranda da hedefi aştık. Bin 600’ncü köy yaşam merkezimizi 13 Eylül tarihinde Zonguldak’ın Devrek İlçesi Mekekler köyünde açtık. 2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 7 bin köy okulunu açacağız.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! 1600 köy okulu yeniden açıldı

20 BİN MİNİK ANAOKULUYLA TANIŞTI

Bin 800 köyde 20 bine yakın yavrumuz ilk kez anasınıflarına kavuştular. Böylece, okul öncesi eğitim seferberliğimizi köylerimize de yaygınlaştırabilme imkânı bulduk.

HER KÖY YAŞAM MERKEZİNE HALK EĞİTİM

Halk eğitim merkezleri üzerinden her ay bir milyon vatandaşa ulaşıyoruz. Köy yaşam merkezleri ile artık köydeki vatandaşlarımıza da ulaşabilme imkânı bulduk. Böylece, özellikle köyde tarım ve hayvancılık alanında üretimde yeni tekniklerin tanıtılması ve mevcut bilgilerin güncellenmesini sağlayabileceğiz.

Verilecek eğitimler sadece bu alanlarla sınırlı kalmayacak. Vatandaşlarımız 3 binin üzerindeki farklı kurslardan istedikleri eğitimleri alabilecekler. Ve böylece ilk kez köylerimizde bir ailenin çocuğundan yetişkinine kadar tüm bireylerini köy yaşam merkezi çatısı altında toplayabileceğiz.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı! 1600 köy okulu yeniden açıldı

AİLE OKULU KÖYLERE ULAŞACAK

MEB, Emine Erdoğan’ın himayesinde Ağustos ayında 81 ilde halk eğitim merkezleri üzerinden ilk kez ‘Aile Okulu’ projesi başlattı. Proje kapsamında açılan bu kurslarda aile bireylerine aile değerleri, aile içi iletişim, kültürel değerler, çevre bilinci, çocukların madde ve davranışsal bağımlılıkları gibi çok farklı konularda 44 saatlik eğitimler veriliyor.

Bu projeyi köy yaşam merkezleri üzerinden köylere de ulaştıracağız. Bu projeyi gerçekten çok önemsiyoruz. Pilot uygulamada çok olumlu dönüşler aldık ve şimdi 81 ile yaygınlaştırdık. Şu ana kadar yaklaşık 60 bin ailemiz bu eğitimlerden faydalandılar. Yılsonuna kadar 1 milyon vatandaşımıza ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Köy yaşam merkezleri ile bu projeden artık köylerdeki vatandaşlarımız da yararlanabilecekler.

KADIN KOOPERATİFLERLERİ ENTEGRE EDİLECEK

MEB, köy yaşam merkezlerinde özellikle kadınların üretim kapasitesini desteklemeyi hedefliyor. Bu amaçla, kadın kooperatifleri ile köy yaşam merkezlerinin entegrasyonu yönünde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Özer şunları söyledi: “Bu amaçla, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile işbirliği kapsamını genişletme çalışmalarımız devam ediyor.

İnşallah yakın zamanda bu çalışmalar bitecek. Böylece, köy yaşam merkezleri etrafında bir üretim ekosistemi oluşturabilme imkânımız olacak. Bunu başardığımızda artık köy yaşam merkezleri çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilecek”

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak