Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Bakan Özer ÖDS’yi tanıttı: Ödevler internetten

Bakan Özer ÖDS’yi tanıttı: Ödevler internetten

Bakan Özer ÖDS’yi tanıttı: Ödevler internetten

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere de öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarılarını artırmak, uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçları gidermek amacıyla Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi’ni (ÖDS) hazırladı. Ortaokul, lise kademesinde okullar için ders kitapları, konu anlatımları ve soru çözüm videolarını içinde bulunduran sistemin tanıtım toplantısı dün Ankara’da MEB Şura Salonu’nda yapıldı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ortaokul ve lisenin tamamını içeren ve ilk kez bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan, uzun yıllardan beri eğitim camiasının da beklediği bu sistem çok kısa sürede hayata geçirildi. Böylece eğitim sistemimizi yeni bir evreye taşıdık” dedi.

Bakan Özer ÖDS'yi tanıttı: Ödevler internetten

KAYNAK DESTEĞİ

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek istediklerini belirten Bakan Özer, sistemle ilgili şu bilgileri verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm projelerde ana odağımız okulu daha güçlü hale getirebilmek. Bunun için yaptığımız projelerle dokunulmadık tek bir okul kalmayacak. ÖDS ile yardımcı kaynak konusunu bir faz daha farklı noktaya taşıyoruz. Yardımcı kaynaklarda herkese aynı kaynağı gönderirken, bu sistemle bireyselleştirilmiş bir kazanım ile ölçme ve eksiklikleri telafi etme mekanizmasını ilk defa ortaya koymuş oluyoruz. Öğretmenlerimiz artık öğrencilerine internet ortamında ödev gönderme, ödevleri teslim alma, değerlendirme, eksiklere göre yardımcı mekanizmalar üretebilme fırsatına kavuştu. Bu sistemle okullar arası başarı farkının azaltılması, okullardaki eğitimin niteliğinin artırılmasıyla ilgili eğitim sistemimizi yeni bir aşamaya getirdik.”

Bakan Özer ÖDS'yi tanıttı: Ödevler internetten

ÖDS NEDİR? 62 DERS KİTABI BİNLERCE SORU

ÖDS’de ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2 bin 550 ders anlatım videosu ve 12 bin soru çözüm videosu bulunuyor. Sistemde, Okul Dersleri, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, LGS ve YKS Hazırlık olmak üzere üç modül var.

Öğrencilerin çözdüğü sorulara göre onların eksiklerini belirleme ve bu eksikleri gidermeye yönelik geliştirilmiş bir algoritmayla çalışan sistem, düzenli ders çalışmalarını destekleyecek, ihtiyaç duyduklarında ders kitapları ve ders anlatım videoları tavsiyesinde bulunacak. Öğretmenler de öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak 4 adımda Ödev gönderebilecek, ödev takibini sistem üzerinden yapabilecek ve öğrencilerinin eksiklerine göre derslerini planlayabilecek. Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi’ne öğretmenler ods.eba.gov.tr adresinden MEBBİS şifreleriyle, öğrenciler de EBA şifreleri ile giriş yapabilecek.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak