Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

ALES geç başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılır? ÖSYM giriş 2022 ALES/3 başvuru ekranı

ALES geç başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılır? ÖSYM giriş 2022 ALES/3 başvuru ekranı

ALES geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? ÖSYM giriş 2022 ALES/3 başvuru ekranı!

ALES geç başvuru ücreti, 18 Ekim 2022 Salı günü saat 23.59’da sona erecek olan başvurular sebebiyle merak konusu oldu. 30 Eylül’de başlayıp 10 Ekim’de sona eren başvuru sürecini kaçıranlar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ekranından bugün işlemlerini gerçekleştirecek. Bilindiği üzere yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlerin girdiği bu sınavın ücreti 185,00 TL olarak belirlenmişti. Peki, ALES geç başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? İşte ÖSYM 2022 ALES/3 başvuru ekranı…

ALES geç başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılır? ÖSYM giriş 2022 ALES/3 başvuru ekranı

ALES başvurusu nasıl yapılır? Geç başvuruda bulunacak adaylar saat kaça kadar başvuru işlemlerini tamamlayabilir? ÖSYM 2022 ALES/3 için geç başvuru bilgilerini paylaştı. İşte ALES başvuru detayları.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2022 Akademin Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı-3 için geç başvuru günü. Başvurular saat 10.00 ile 23.59 saatleri arasında ‘ais.osym.gov.tr‘ adresi üzerinden alınacak.

ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES geç başvuru ücreti 277,50 TL. Ödemelerin ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) aracılığıyla bugün içerisinde yapılması gerekiyor.

ALES BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES’E KİMLER GİREBİLİR VE BAŞVURABİLİR?

Herhangi bir lisans programından mezun olan kişiler ALES’e başvurabilir. Yurt dışında lisans programını tamamlayan ve denklik belgesi olan kişiler de ALES sınavına girebilir. Sınav için yaş kısıtlaması bulunmaz. Başvuru işlemini tamamlayan kişilerin sınav ücretini yatırmaları gerekir. Sınava giren öğrencilerin sınav esnasında yanlarında bulundurması ve bulundurmaması gereken eşyaları da bilmesi önemlidir.

ALES sınavına girerken kişilerin yanında sınava giriş belgelerini nüfus cüzdanını getirmeleri gerekir. Bunların dışında yalnızca şeffaf pet su şişesi bulunabilir. Gereken diğer tüm kalem, silgi gibi eşyalar ÖSYM tarafından adaylara sınav esnasında verilir.

ALES geç başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılır? ÖSYM giriş 2022 ALES/3 başvuru ekranı

ALES’E BAŞVURUSU ŞARTLARI NELERDİR?

ALES için başvuru şartları vardır ve adayların bu şartları taşımaları gerekir. Lisans programından mezun olan ya da mezun konumda olan kişiler ALES’e girebilir. Başka ülkede lisans programını tamamlamış olan kişilerin denklik belgeleri olursa bu kişiler de ALES’e girebilir. Lisansüstü eğitim almak isteyen adayların mutlaka ALES puanı olması gerekir. Yüksek lisans ya da doktora programlarından birine kayıt olmak için ALES puanı istenir.

Sınav senede birkaç kez yapılır ve adayların sınav tarihlerini kaçırmamaları gerekir. Başvuru tarihlerinden sonra sınav için geç başvuru da açılır. Bu sayede tarihleri kaçıran adaylar da ALES için başvuru gerçekleştirebilir. Tezli yüksek lisans ve doktora için mutlaka ALES’e girilmiş olması gerekir. Bölümlere ve üniversitelere göre istenen puan türleri de kurumlarca belirlenmiştir. Sınavlardan sonra adaylar ALES puanları ile istedikleri yüksek lisans ya da doktora programlarına başvuruda bulunabilirler.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak