Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Kültürel kodlar için eğitimle temas gerekli

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Kültürel kodlar için eğitimle temas gerekli

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Kültürel kodlar için eğitimle temas gerekli

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğer kültürel kodlarla temas etmek, onları tekrar yorumlamak istiyorsak eğitimle temas etmemiz lazım. Onun da en önemli yollarından bir tanesi okullaşma oranları” dedi. Bakan Mahmut Özer, bir düşünce tarihi yazımı projesi İslam Düşünce Atlası’nın tanıtım programına katıldı.

Bakan Özer: Kültürel kodlar için eğitimle temas gerekli

İslam düşünce tarihi araştırmacılarının, tasarım uzmanları, yazılımcılar ve harita mühendislerinin eşlik etmesiyle oluşan ve bir düşünce tarihi yazımı projesi olan İslam Düşünce Atlası kitabının tanıtım programı, Haliç Kongre Merkezi’nde 30 Kasım’da düzenlendi. Kitap, İlmi Etüdler Derneği’nin yürütücülüğünde ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hazırlandı. Bakan Özer, tanıtım programında yaptığı konuşmada, söz konusu kitabın bir okuyucusu olarak emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bakan  Özer, “Aslında İhsan Fazlıoğlu hocamızın bir okuyucusuyum. İslam düşünce tarihi, bilim tarihi ve  felsefe tarihiyle ilgili yazılarında geçmişimizin izlerini günümüze taşıyarak, yeniden yorumlayabilme, yeni açılımlarla sadece tarihsel, statik bir dürüst olarak değil, günümüze karşılık geldiği şeyleri aramada benim en önemli tutamağım Fazlıoğlu hocamız oldu” dedi.

Bakan Özer: Kültürel kodlar için eğitimle temas gerekli

OKULLAŞMA ORANLARI ARTTI
Eğitim alanında gelinen sürece işaret eden Özer şunları söyledi:

“Millî Eğitim Bakanlığı’nda son 20 yılda yapılanlar çok kıymetli. Eğer kültürel kodlarla temas etmek istiyorsak, onları tekrar yorumlamak istiyorsak eğitimle temas etmemiz lazım. Onun da en önemli yollarından bir tanesi okullaşma oranları. 2000’li yılların başında ilkokul hariç, eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranları yüzde ellinin altında kaldı. O yıllarda beş yaşta yüzde 11, ortaöğretimde yüzde 44, yüksek öğretimde net okullaşma oranının yüzde 14’tü. Yani o dönem başörtüsü yasağı var, kasayı uygulamaları var, eğitim önünde dünya kadar antidemokratik uygulamalar, toplumsal değerlere, toplumsal taleplere duyarsız olan bir süreç var. Eğitim sistemimizde daha yeni yeni okullaşma oranları yüzde 95’lerin üzerine gidiyor. Tüm yasaklar, antidemokratik uygulamalar ilk kez kaldırılıyor.”

Konuşmasının sonunda projede emeği geçenlere şükranlarını sunan Özer, gönül coğrafyasının tekrar ayağa kalkmasını diledi.

 EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak