Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Bakan Özer: ”Nitelikli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz”

Bakan Özer: ”Nitelikli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz”

Bakan Özer: ”Nitelikli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğrencilerin nitelikli eğitim alabilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Etkinliği düzenleniyor.

‘Nitelikli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz’

Etkinlikte düzenlenen öğrenci kongresi ve poster sunumu yarışması ile öğrencilerin; bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerini geliştirme ve bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı platformların oluşturulması amaçlanıyor. Ortaöğretim seviyesindeki tüm resmi okulları kapsayan etkinlikte konuşan Bakan Özer, bölgesel farklılıklar ve okul türü farklılıkları olmadan öğrencilerin en nitelikli eğitime erişmeleri için çaba sarf ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

HER İLÇEDE BİLSEM OLACAK
“Öğrencilerin nitelikli eğitim alabilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarda en önemli kurumlardan bir tanesi de Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM). BİLSEM’lerde özel yetenekli öğrencilerimize yeteneklerini geliştirmek için destek veriyoruz. Hem akademik becerilerini hem de görsel sanatlar ve müzikle ilgili becerilerini geliştirmek için çok ciddi destekler sağlıyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak BİLSEM’lere erişimleri kolaylaştırmak için 185 tane BİLSEM’i 2022 yılında 379’a çıkarttık. İstediğimiz, tüm öğrencilerimizin kolay bir şekilde BİLSEM’lere erişimini sağlayabilmek. 2023 yılında ise tüm ilçelerimize BİLSEM kuracağız. Böylece, öğrencilerimiz bulunduğu ilçedeki BİLSEM’e erişebilecek.”

‘Nitelikli eğitim için gece gündüz çalışıyoruz’

OKULLARIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ
Son 10 yılda fikri mülkiyet bağlamında Millî Eğitim Bakanlığı’nın tescilini almış olduğu ürün sayısı yıllık 2,9 yani 3. Biz Türkiye Patent ve Marka Kurumuyla iş birliğine gittik. Çok ciddi bir eğitim seferberliği gerçekleştirdik. Ve 2022 yılında 7 bin 500 ürünün tescili için çaba sarf ettik 2022 yılının sonunda 8 bin 300 patent, faydalı model, marka ve tasarımın tescilini almış bulunuyoruz. Bunların 162 tanesi de ticarileştirebildik. Yani Millî Eğitim Bakanlığının bir taraftan eğitimin niteliğini artırırken diğer taraftan inovatif girişim kapasitesini artıracak şekilde de okullarımızı desteklemeye devam ediyoruz.”

DERECE İÇİN FİNALDE YARIŞACAKLAR
TÜBİTAK tarafından 10-30 Kasım tarihleri arasında başvuruya açılan Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması’na 337 okuldan bin 213 öğrenci; 489’u çevre ve iklim değişikliği, 177’si matematik alanında olmak üzere toplam 666 proje ile başvuru yaptı. Ön değerlendirmesi TÜBİTAK seçici kurulunca yapılan 98 proje, açılışı yapılan final etkinliği kapsamında poster sergisine davet edildi. Poster sergisine davet alan Çevre ve İklim Değişikliği alanından 15, Matematik alanından 15 proje derece için finalde yarışacak. Yarışma sonucunda birinci olan projeye ilerde yapacakları çalışmalara katkı sağlamak üzere 12 bin 500, ikinci projeye 10 bin 500, üçüncü projeye 8 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmanın ödül töreni 28 Aralık Perşembe günü düzenlenecek.

 EN BAŞARILI OKULLAR

 

 

yorumunu bırak