Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesi açıldı

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesi açıldı

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesi açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Geleneksel Türk mutfağının gün yüzüne çıkması, inovatif yaklaşımlarla yeniden aktif olarak kullanılması ve kayıt altına alınmasıyla ilgili gastronomi seferberliği başlattık, bunun için de farklı illerimizde akademiler kuruyoruz ama ilk liseyi açmak Nevşehir’e nasip oldu” dedi.

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesi açıldı

Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Nevşehir’de düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin ilk gastronomi mesleki ve teknik Anadolu lisesini Nevşehir’de açmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

YÜZDE 1’LİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALACAK

“Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde yürütmüş olduğumuz gastronomi ile ilgili geleneksel Türk mutfağının gün yüzüne çıkması, inovatif yaklaşımlarla yeniden tüketimde aktif olarak kullanılması, onun envanterinin çıkarılması, kayıt altına alınmasıyla ilgili gastronomi seferberliği başlattık. Ve bunun için de farklı illerimizde akademiler kurmaya başladık. Ama ilk liseyi açmak Nevşehir’e nasip oldu. Yüzde 1’lik başarı diliminden öğrencilerin geldiği meslek liselerimiz var. İnşallah bu lisemiz de artık yüzde 1’lik başarı diliminden öğrenci alacak. Döner sermaye kapsamında yapılan üretimin kapasitesini de artırdık. Şu anda gelinen noktada 2 milyar liralık üretime ulaştık. Bu aynı zamanda öğrencilerin el becerilerinin gelişmesi, yaparak öğrenmeleri ve mezuniyet sonrası istihdam edilmeleri için önemli. Ayrıca hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin üretime yaptıkları katkı kadar pay alabilmelerini sağlıyoruz. 2 milyarlık gelirin 100 milyonunu öğrencilerimize 200 milyonunu da öğretmenlerimize katkı payı olarak dağıttık.”

AR-GE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Bakan Özer, açılışı yapılan okulda Kapadokya Üniversitesi ile ortaklaşa bir hedef için farklı birimlerin buluştuğu bir yönetim modeli inşa edileceğini söyledi. Özer, Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yalnızca eğitim verilmeyeceğini aynı zamanda gastronomiyle ilgili AR-GE çalışmaları da yapılacağını belirtti.

 EN BAŞARILI OKULLAR

 

yorumunu bırak