Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB ücretsiz kursları devam ediyor

MEB ücretsiz kursları devam ediyor

MEB ücretsiz kursları devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatili için ücretsiz düzenlenen kurslara yoğun ilgi nedeniyle bu sene de devam kararı aldı. Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği takvim hazırlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ücretsiz kurslar için başvuruların 9 Ocak’ta başlayacağını duyurdu.

MEB ücretsiz kursları devam ediyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez geçen yaz tatilinde açılan ücretsiz kurslarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. İngilizce, matematik, bilim ve sanat kurslarına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini, bu nedenle devam etmesini istediklerini ifade ettiği açıklamasında, yarıyıl tatili için beklenen takvimi açıkladı.  Özer, “Yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tüm öğrencilerimizin yanındayız. 21 Ocak 2023’te başlayacak kurslar 5 Şubat 2023 Pazar gününe kadar devam edecek. Ocak ayı başında öğrencilerimizin başvurularını alacağız.” dedi.

Özer, ilk kez yaz tatilinde açılan kurslardan 1 milyon öğrencinin faydalandığını belirttiği açıklamasına şu şekilde devam etti;
“Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de çok verimli geçen bu kursların devam etmesini istediklerini belirttiler. Bakanlık olarak biz yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurslarımızla tüm öğrencilerimizin yanındayız. Eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması için kurslarımız, her öğrencimizin erişebileceği şekilde tasarlandı. Bu kurslarda öğrenmeyi çok daha eğlenceli hale getiren bir çerçeve programımız var. Yer sınırlamamız yok. Öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de bulundukları yerleşim biriminde açılan kurslara katılabilecek.”

MEB ücretsiz kursları devam ediyor

YARIYIL TATİLİ KURS BAŞVURULARI

2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 20 Ocak 2023 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak.
Yarıyıl dönemi matematik ve İngilizce kursları için öğretmen başvuruları 7-11 Ocak 2023, öğrenci başvuruları 12-17 Ocak 2023’te okullara yapılacak.
Öğrenciler, matematik ve İngilizce kurslarının her ikisine de başvurabilecek, bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara kayıt olacak. İki kursa katılan öğrenci, haftada 40 saat ders almış olacak.
BİLSEM kursları için öğretmenler başvurularını 2-6 Ocak 2023, öğrenciler 9-13 Ocak 2023’te yapacak. BİLSEM kursları, 2 ve 12. sınıf aralığındaki tüm öğrencilere açık olacak.

 EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak