Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

İstanbul Üniversitesinde iki projeye NATO desteği

İstanbul Üniversitesinde iki projeye NATO desteği

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin gerçekleştirdiği iki ayrı proje teklifi NATO Kamu Diplomasisi Birimi’nden fonlanmaya hak kazandı.

İÜ’de iki projeye NATO desteği

Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgün Erler Bayır’ın, “NATO’nun Karşılaştığı Zorluklara Karşı Birlik: Simülasyon Destekli Öğrenme” isimli proje başvurusu, NATO Kamu Diplomasisi birimi tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projede, Türkiye’deki gençlerin simülasyon yoluyla karar alma süreçlerini daha iyi anlamaları, bu sayede Türkiye-NATO ilişkilerine ve diyaloğuna katkıda bulunulması hedefleniyor.
AMAÇ HEDEF VE POLİTİKALARI İNCELEMEK
NATO Kamu Diplomasisi Birimi tarafından desteklenmeye hak kazanan bir diğer proje ise Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Adviye Damla Ünlü’nün yürütücüsü olduğu “Barış ve Güvenlik için NATO” başlıklı proje oldu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Özgür Baklacıoğlu’nun da yer aldığı proje, NATO’nun temel değerleriyle birlikte hedef ve politikaların incelenmesini amaçlıyor. Proje‘Gençlik’, ‘Barış ve Güvenlik’, ‘Kadın, Barış ve Güvenlik’ başlıklarını ele alıyor. Bu amaç doğrultusunda planlanan proje faaliyetleri Türkiye’nin farklı bölgelerinden 34 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
İstanbul Üniversitesi - Vikipedi

yorumunu bırak