Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB depremzede öğrencilere kariyer desteği

MEB depremzede öğrencilere kariyer desteği

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), depremzede öğrencilere  (8 ve 12’nci sınıf), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için kariyer rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri başlattı.

Depremzede öğrencilere YKS ve LGS desteği - Merkez Siyaset

Buna göre 12 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında depremden etkilenen illerdeki okulların açıldığı ilçelerde, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için hazırlanan kazanımlara yönelik etkinlikler, sınıf rehber öğretmenleri tarafından yapılacak. İlçelerdeki rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar, sınıf rehber öğretmenleriyle birlikte kariyer uyumu ve olgunluğu konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencileri belirleyecek. Ardından 8’inci sınıflar için ‘Kariyer Uyumunu Destekleme Psikoeğitim Programı’nı ve 12’nci sınıflar için ‘Kariyer Gelişimi ve Planlama Psikoeğitim Programı’nı uygulayacak. Programlar haftada en fazla 2 oturum olacak.

Depremzede öğrencilere kariyer desteği

UYGULAMA İHTİYACA GÖRE BELİRLENECEK
Okulların açılmadığı ilçelerde ise rehberlik ve araştırma merkezleri bünyesinde kurulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri birimleri tarafından 8 ve 12’nci sınıf Destekleme Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencilere aynı programlar uygulanacak. Kariyer gelişiminde kendini ve seçenekleri tanıma, karar verme becerileri, aile ile kariyer uyumsuzluğu ve motivasyon eksikliği konularında bireysel danışma hizmeti öğrencilere uygulanacak etkinlikler, öğrencinin ihtiyacına göre belirlenecek.

NAKİL YAPTIRANLAR DA YARARLANACAK
Uygulamadan, depremden doğrudan etkilenmeyen illere deprem bölgesinden nakil yoluyla gelen 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri de yararlanacak.
Öte yandan, LGS ve YKS tercih dönemlerinde depremden etkilenen öğrencilere sunulacak tercih danışmanlığı hizmetleri de planlanırken bu çalışmalara hazırlanacak tercih danışmanlığı kılavuzunda yer verilecek.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak