Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

AÖL yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır, ne kadar sürecek? (2023 AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri)

AÖL yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır, ne kadar sürecek? (2023 AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri)

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem yeni kayıt işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan duyuruyla birlikte başladı. Yeni kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı ise, açık lise kaydını yaptıracak öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Öte yandan 2023 yılı  3. dönem kayıt yenileme tarihleri de belli oldu. Peki, 3. dönem yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır? 2023  kayıt yenileme ne zaman?

AÖL kayıt yenileme 3. dönem tarihleri: Açık Lise sınavları ne zaman, online  mı? AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme kılavuzu...

3. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için tarihler açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzla birlikte, kayıt işlemlerinin yapılacağı tarihler belli oldu. Dün başlayan yeni kayıt işlemlerinin ardından, öğrenciler kılavuz doğrultusunda kayıtlarını yapabiliyor. Peki, 3. dönem yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır? Kayıt yenileme ne zaman?

AÖL 3. DÖNEM YENİ KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADIAÖL yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır, ne kadar sürecek? (2023 AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuru sonrasında,  3. dönem yeni kayıtları başladı.

Buna göre; 2022-3 dönemi yeni kayıt iş ve işlemleri 11 Nisan’da başladı. Kayıtlar 23 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek.

(Not: Banka hesapları ise 22 Haziran 2023 23.59 da kapanacaktır)

AÖL yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır, ne kadar sürecek? (2023 AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri) - 1

 

AÖL YENİ KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

2022-23 Eğitim Öğretim Yılı III. Dönemi için ilk kayıt başvuruları Açık Öğretim Lisesinin resmi internet sitesinde yayımlanan tarihler arasında yapılacaktır. Başvurular İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.

Açıköğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankasına sınav katılım ücretini yatıracaktır. Sınav katılım ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim edip ön kaydını yaptıracaktır.

YENİ KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Yayımlanan kılavuz sonrasında  kayıt yenileme işlemleri için de tarihler belli oldu.

Kayıt yenileme işlemleri, 16 Mayıs 2023 tarihinden, 23 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek.

(Not: Banka hesapları ise 22 Haziran 2023 23.59 da kapanacaktır)

yorumunu bırak