Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

12. sınıf devamsızlık kalktı mı? 12. sınıflara devamsızlık affı

12. sınıf devamsızlık kalktı mı? 12. sınıflara devamsızlık affı

Sınava daha fazla konsantre olmak isteyen birçok öğrenci okul yerine ev ya da kurslarda çalışmayı tercih edebiliyor, bu da 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık sorununu yarattı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “12’nci sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, onlar muaf olacaklar, rahat bir şekilde YKS’ye hazırlansınlar.” dedi.

12. sınıf devamsızlık kalktı mı? 12. sınıf için devamsızlık affı…

ÖSYM tarafından düzenlenecek YKS sınavına bu yıl 3 milyon üzerinde başvuru yapıldı. Milyonlarca öğrenci hazırlıklarını okul yerine ev ya da kursta sürdürmeyi tercih edebiliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise katıldığı programda YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için önemli bir duyuru yaptı. Özer, 12. sınıflar devamsızlıktan sınıfta kalmayacak açıklamasında bulundu.

12. SINIF DEVAMSIZLIK KALKTI MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12’nci sınıfta okuyan öğrencilerin devam durumuna ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Bu dönem özellikle depremden dolayı travmalı bir süreç yaşandı, sadece 10 ili etkilemedi, hepimiz acı çektik, çocuklarımız acı çektiler, oradaki arkadaşlarını düşündüler, onun için bunu erken açıklayacağız. 12’nci sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, onlar muaf olacaklar, rahat bir şekilde YKS’ye hazırlansınlar.”

İKİNCİ DÖNEM SINAVA GİRMEZSE BİRİNCİ DÖNEMİN NOTU GEÇERLİ OLACAK

Özer, öğrencilerin deprem bölgesindeki koşullar iyileştikçe eğitimin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini, eğitim ortamlarının da niteliğinin iyi olduğunu gördükçe memleketlerine döndüğünü söyledi.

Deprem sürecinde öğretmenlerin büyük çaba sarf ettiğini belirten Özer, “Gönüllü öğretmenlerimiz, MEB AKUB ekibi, 4 bin 531 öğretmenimiz orada arama kurtarma çalışmalarına destek oldular, çok sayıda canımızı enkaz altından kurtardılar. Diğer taraftan yemek pişirdiler, ekmek ürettiler, ihtiyaç duyulan tüm ürünleri üretip oradaki vatandaşlarımıza ilettiler. Çadırların tüm organizasyonları şu anda öğretmenlerimizde.” diye konuştu.

Deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilere ilişkin not sistemini de değiştirdiklerini hatırlatan Bakan Özer, şunları kaydetti:

“Öğrenci ikinci dönem sınava girmezse birinci dönemin notu geçerli olacak. Eğer devam edip girerse iki seçenek var. O derste birinci dönem notundan düşük alabilir veya yüksek alabilir. Düşük olursa dikkate almayacağız, yüksekse dikkate alacağız. Bu öğrencilerimizin de sınava girmesiyle ilgili motivasyonlarını artıran bir teşvik. Orta öğretimde de tüm çocuklarımızı sorumlu ders sayısına bakmaksızın bir üst sınıfa geçireceğiz.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak