Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okullar ne zaman kapanacak 2023, yaz tatili ne zaman?

Okullar ne zaman kapanacak 2023, yaz tatili ne zaman?

Yoğun ders ve sınav maratonu nedeniyle yorulan öğrenciler “okullar ne zaman kapanacak?” sorusuna yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılki eğitim öğretim dönemi 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek. Bu tarih, tüm Türkiye’deki okullar için geçerli olacak.

Okullar ne zaman kapanacak 2023, yaz tatili ne zaman?

Milyonlarca öğrenci üç aylık yaz tatilinin başlayacağı tarihi bekliyor. Okullar bu yıl ara tatil ve yarı yıl tatili ile bayramların dışında üç kez tatile girdi. Okulların kapanacağı tarih hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü kapanacak. Karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline girecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Okulların 16 Haziran’da eğitim öğretime kapatılacağını aktaran Özer, Türkiye genelinde ve deprem bölgesinde yaz okulu projelerinin olduğunu, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde 1 aylık telafi eğitimi yapacaklarını dile getirdi.

TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK

Hem deprem bölgesindeki aileler hem de başka illere nakillerini aldıran aileler olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve veliye ulaştıklarını bildiren Özer, “1 aylık telafi eğitiminde öğrenme kayıplarıyla ilgili her şeyi hazırladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman da eğitim öğretim devam ederken 1 aylık telafi programı daha yapacağız. Toplam 2 aylık telafi programı yapacağız bu bölgedeki öğrencilerimiz için” ifadelerini kullandı.

29 MAYIS’TA OKULLAR TATİL

Bakan Özer, seçimlere ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

*Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda veriliyor. Tüm okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz bu seçimlerde aktif olarak yer alıyorlar. 28 Mayıs’ta da ikinci tur seçimleri olacak.

*Okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için yoğun bir çaba sarf edileceği için 29 Mayıs’ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacaklar, tatil olacak, öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacaklar.

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak