Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2023 DGS başvuru tarihleri ve ücreti! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

2023 DGS başvuru tarihleri ve ücreti! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
2023 DGS başvuru tarihleri ve ücreti! DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar başvuru işlemlerini tamamlamak için 2023 DGS başvuru tarihi ve ücreti sorgulamalarına başladı. 2023 ÖSYM sınav takvimi ile beraber Dikey Geçiş Sınavı  başvuru tarihleri belli oldu. Dikey Geçiş Sınavı  bu sene 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Peki, sınav başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? İşte 2023 başvuru kılavuzu…

Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzunun ÖSYM tarafından yayımlanmasıyla birlikte adaylar için başvuru işlemleri başladı. 2 yıllık bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler ÖSYM AİS Dikey Geçiş Sınav başvurusu detaylarını araştırıyor. 16 Temmuz’da yapılacak sınav sonrasında adaylar sınav sonuçlarından elde ettikleri puanlara göre ÖSYM tarafından açılan boş kontenjanlara başvuru yaparak geçiş yapabilecek. Sınav sonuçları da 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

2023 DGS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

ÖSYM takvimine göre sınav başvuruları 29 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak. İlk başvuruyu kaçıran adaylar geç başvurudan yararlanabilecek. Sınav geç başvuruları ise 13 Haziran 2023 tarihlerinde alınacak. Başvurularının saat 11’de ÖSYM AİS ekranı üzerinden erişime açılması bekleniyor.

2023 DGS başvuru tarihleri ve ücreti DGS başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadarDGS 2023 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin başvuru kılavuzunu yayımlamasıyla adaylar DGS başvurularını ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile yapılabilecek. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresine girip, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girerek başvurularını yapabilecek.

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından yayımlanacak sınav başvuru kılavuzuyla sınav başvuru ücretleri belli oldu. Başvuru ücreti bu yıl 270 TL olarak açıklandı. Geçtiğimiz sene, başvuru ücreti 190 TL olarak belirlenmişti.

DGS 2023 BAŞVURU EKRANI ÖSYM

EN BAŞARILI OKULLAR

yorumunu bırak