Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

ÖSYM tarafından YKS giriş belgeleri erişime açıldı

ÖSYM tarafından YKS giriş belgeleri erişime açıldı

 

YKS giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş belgeleri erişime açıldı.

YKS’nin 17 Haziran’da düzenlenecek olan birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran’da düzenlenecek olan ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tradresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

DEPREMZEDELERE ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİ
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, sınava ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği verileceği de belirtildi. Açıklama şöyle: “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki illerde yaşanan yıkım ve sınav başvurularındaki artış sebebiyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldı.

Yaşanan olağanüstü durumdan dolayı sınırlı sayıda aday, ikamet ettikleri il veya ilçe dışında bir sınav merkezine atandı. Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları, valilikler ve kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak. Talebe göre, aday ile bir refakatçi de bu imkândan faydalanabilecek. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular, T.C kimlik kartı, sınav giriş belgesi ve ikametgah belgesi ile 1- 12 Haziran tarihleri arasında valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacak.”

EN BAŞARILI OKULLAR

 

yorumunu bırak