Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

LGS Yerleştirme Sonuçları! Öğrencilerin Tercih Sonuçları…

LGS Yerleştirme Sonuçları! Öğrencilerin Tercih Sonuçları…

LGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10.08.2020 tarihinde LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler sonuçlara göre nerelere yerleşti? MEB’in yaptığı açıklamalar ve veri sonuçlarına göre öğrencilerin neredeyse tamamı ilk üç tercihindeki liselere yerleşti.

Liselere Geçiş Sistemi sınavına girerek tercih yapan öğrencilerin neredeyse tamamı ilk 3 tercihindeki Anadolu liselerinden birine yerleşti. Sınavsız yerleştirmelerde ise öğrenciler yarı yarıya ilk tercihine, yüzde 92’si ise ilk 3 tercihinden birine yerleşti. Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve Anadolu liselerinde yüzde 100 doluluk sağlandı. Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 99.8, mesleki ve teknik Anadolu liseleri yüzde 97 doluluğa ulaşıldı.

Kontenjanlar Sınırlarına Ulaştı

Sınavla öğrenci alan okullarda 2019 yılında 139 bin 600 iken, liselere 138 bin 993 öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise bu liselere ayrılan 213 bin 940 kontenjana 212 bin 485 öğrenci yerleşme fırsatı buldu. Böylece sınavlı okullara yerleşen öğrenci sayısı 2019 yılına göre artış gösterdi.

MESLEK LİSELERİNE İLGİ ARTIŞI

MEB son yıllarda mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek adına önemli çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar ve projeler meslek liselerine ilgiyi artırdı. Geçen yıl sınavla öğrenci alan mesleki ve teknik Anadolu liselerine 23 bin 775 öğrenci yerleşirken, 2020’de bu sayı yükselerek 39 bin 13 olarak belirtildi.

Nakil Uygulaması Nasıl Olacak?

LGS yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. 10-14 Ağustos tarihleri arasında yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Nakil sonuçları 17 Ağustos’ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak, sonuçları 24 Ağustos’ta açıklanacak. Böylece ana yerleştirme süreci, 24 Ağustos’ta tamamlanmış olacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 28 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

 

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak