Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB LGS RAPORUNDA DİKKAT ÇEKİCİ SONUÇLAR!

MEB LGS RAPORUNDA DİKKAT ÇEKİCİ SONUÇLAR!

MEB LGS RAPORUNDA DİKKAT ÇEKİCİ SONUÇLAR!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1.si yapılan LGS sınav sonuçları kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarına göre öğrenciler üzerinde yapılan değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

Türkiye’de birincisi gerçekleştirilen MEB’in açıkladığı LGS çalışma raporunda bazı detaylar dikkat çekti. Bu detaylar şu şekilde.

Okullarda başarı puanı ( lgs sınav sonucu) ile merkezi sınav puanları arasında birbirleri ile güçlü bir ilişki olduğu belirlendi.

En başarılı okullar ekibi olarak bu araştırmaların detaylarına inecek olur isek ayrıntılar şu şekilde yer almaktadır.

lgs, lgs sınav sonucu, en başarılı okullar, aöl, aöl sonuçları, bilişim koleji
lgs, lgs sınav sonucu, en başarılı okullar, aöl, aöl sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1.si yapılan LGS sınav sonucu kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarına göre öğrenciler üzerinde yapılan değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. Türkiye’de birincisi gerçekleştirilen MEB’in açıkladığı LGS sınav sonucu çalışma raporunda bazı detaylar dikkat çekti. Bu detaylara göre, okullarda başarı puanı ( lgs sınav sonucu) ile merkezi sınav puanları arasında birbirleri ile güçlü bir ilişki olduğu belirlendi.

Bakanlığın, Eğitim Analiz ve Değerlendirme raporlar serisinden 3. olan “2018 Liselere Geçiş Sistemi-Merkezi Yerleştirme ile Yerleşen Öğrencileri ele aldık.

Performansı”nda öğrencilerin sınavdaki durumlarına ilişkin genel araştırmalar, değerlendirmeler ve analizler yapıldı.

MEB (Milli eğitim Bakanlığı) tarafından yayınlanan raporda, verilere dayalı olarak sınav süreçlerinin iyileştirilmesi için atılacak adımlara da yer verildi.

Daha detaylı inceleyecek olur isek Mezunların yüzde 81’i sınava katıldı 2017-2018 eğitim öğretim yılında 8’inci sınıftan toplam 1 milyon 192 bin 799 öğrenci mezun oldu. LGS Sınav sonucu’na göre;

2 Haziran’da LGS kapsamında yapılan merkezi sınava 1 milyon 9 bin 260 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerin 971 bin 657’si sınava katıldı. Mezunların yüzde 81,46’sının sınava katılması, öğrencilerin sınava talebinin yoğun olduğunun göstergesi olarak yorumlandı.

Sınavda öğrencilere sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil testlerinde toplam 50 soru soruldu.

75 dakika cevaplama süresi, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri testlerinde toplam 40 soru için toplam 60 dakika süre verildi.

 

yorumunu bırak