Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

2019 Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak

2019 Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak

2019 Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak

Binlerce öğretmenin merakla beklediği 2019 öğretmen zamlı maaş oranları belli olmaya başladı. Son açıklanan enflasyon oranlarının ardından gözler yeni yıl için zamlı öğretmen maaşlarına çevrildi. Peki ilkokul, ortaokul, lise ve branş öğretmenleri ne kadar maaş alacak? Herkes bu sorunun  yanıtını aramaktadır. Sizin en başarılı okullar olarak araştırdık detaylar şu şekilde;

Geçtiğimiz günlerde enfalsyon oranı açıklanmıştı. Bu enflasyon oranına göre 2019 öğretmen maaşı belli olmaya başladı.Günlerdir zamlı öğretmen maaşının ne kadar olacağı sorusuna yanıt arayan MilliEğitim Bakanlığına bağlı olarak görevlerini yerine getiren öğretmenler için detaylar yavaş yavaş gelmeye başladı.

Kasım ayı itibariyle TÜFE %21,62 ‘ye geriledi. Bir önceki enflasyon rakamında bu oran yüzde 25,24’tü. Temmuz-Kasım dönemindeki TÜFE artışı ise yüzde 10’u aştı. Böylece temmuz ayında yüzde 3,5 oranında zam alan memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personele 7 puanın üstünde bir enflasyon farkı zammı imkanı doğdu. En başarılı okullar ekibi olarak haberin devamı şu şekilde;

Maaş zamlarının oranları memurların kıdemlerine göre değişiklik göstermektedir.  208 TL ile 1.182 TL arasında değişecek olan oranlarda aktif memurun en düşük maaşı 3.133 TL’den 3.341 TL’ye yükselirken, mevcut görevde olan memurun zam miktarı 1.182 TL olarak gerçekleşecek.

Geçtiğimiz ay, 10 aylık enflasyon ve 2017 yılında yapılan toplu sözleşmeler ile memura verilecek zam birlikte değerlendirildiğinde öğretmenler de tüm devlet memurları gibi yılbaşında %12,26 oranında zam alacaklardı.  Kasım ayında enflasyon düştüğü için öğretmenlerin alacakları zam da en az 1 puan düşmüş oldu. Aralık ayında çıkacak enflasyon ile son durumu belli olacak zam oranının %8,90 ile %10,10 arasında olması bekleniyor. Öğretmenlere verilecek zam oranı ise ocak ayının ilk haftası belli olacak.

yorumunu bırak