Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB öğretmenlerin nöbet görevlerine açıklık getirdi

MEB öğretmenlerin nöbet görevlerine açıklık getirdi

MEB öğretmenlerin nöbet görevlerine açıklık getirdi

Meb (Milli eğitim bakanlığı tarafından), okullarda öğretmen ve müdür yardımcıları tarafından yerine getirilen nöbet görevi, insani ihtiyaçlar dikkate alınarak düzenlenecektir ibaresi yer almaktadır.

Özellikle de öğle araları yemek saatlerinde öğretmen, müdür ve yardımcılarının insani ihtiyaçlarını giderebilmesi için nöbetlerin dönüşümlü

meb, en başarılı okullar, milli eğitim bakanlığı
meb, en başarılı okullar, milli eğitim bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından illere gönderilen yazıya göre, okullarda öğretmen ve müdür yardımcıları tarafından yerine getirilen nöbet görevi, insani ihtiyaçlar dikkate alınarak düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi önemlidir. Güvenlik ve disiplinin önemini belirtilerek, bu amaçla öğretmen ve müdür yardımcıları için nöbet görevinin öngörüldüğüne değinildi. En başarılı okullar ekibi olarak yazının detayı şu şekilde;

İlgili mevzuat uyarınca müdür yardımcıları ve öğretmenlere nöbet görevleri için üç saati geçmemek üzere ek ders ücretinin ödendiği bildirilen yazı mevcuttur. Bu görev sırasında temel insani ihtiyaçların karşılanması için verilen araların bu görevin tam olarak yerine getirilmediği sonucunu doğurmayacağı vurgulandı.

Yazıda, mevzuatta öngörüldüğü şekilde yerine getirilmesi istenen nöbet görevinin, öğretmen ve müdür yardımcılarının insani ihtiyaçlarının dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

yorumunu bırak