Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemizin millî teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemizin millî teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim ve teknoloji adında TÜBİTAK ile Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2018 ödüllerinin verildiği törene katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“GENÇ BİLİM İNSANLARIMIZIN GÖZLERİNDEN YANSIYAN HEYECAN ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ADINA BİZE BÜYÜK UMUTLAR AŞILIYOR”

Bilim ve Teknoloji Tüm bilim insanlarını kutlayan Cumhurbaşkanı, “Genç bilim insanlarımızın gözlerinden yansıyan heyecan bize büyük umutlar aşılıyor” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELERİMİZ, HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ REFORMLARLA TARİHÎ BİR DEĞİŞİM YAŞADI”

Bu dönemde Türkiye’nin ekonomiyle beraber sanayi, ticaret, ulaşım ve teknolojide de çok büyük mesafe kat ettiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılan adımlar sayesinde üniversitelerin gerçek anlamda bilim ve eğitim akademik çalışma yapabilecekleri imkânlara kavuştuğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün üniversitelerimizde her türlü fikrin,  eleştirinin, bilimsel araştırmalara  desteğin verildiği bir  ortamı tesis ettik” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bu başarısının arkasında, ilmi çalışmaların önünü açılmasının, bilim insanlarının desteklenmesinin ve bu alandaki baskı ve kayırmacılığa son verilmesinin yattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir dönem, darbecilerin, cuntacıların, vesayet güçlerinin âdeta eşik bekçisi, âdeta meşruiyet mekanizması gibi görülen üniversitelerimiz, hayata geçirdiğimiz reformlarla tarihî bir değişim yaşadı” dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ülkemizdeki bilim ve eğitim kuruluşlarımızdan beklentimiz; düşünen, merak eden, araştıran, soruşturan ve sürekli daha ileriye gitmeyi hedefleyen bir anlayışı topluma yerleştirmeleridir. TÜBİTAK ve TÜBA’ya bu konuda önemli görevler düşüyor. Gayretleriyle, emekleriyle, birikimleriyle, eserleriyle bilim dünyasına, ülkemize ve tüm insanlığa katkılar sağlayan hocalarımıza, şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla ödül alan bilim insanlarımızı bir kez daha can-ı gönülden tebrik ediyorum.”

yorumunu bırak