Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Liseler 3 Sene mi Olacak? Meb’den Açıklama En başarılı okullar

Liseler 3 Sene mi Olacak? Meb’den Açıklama En başarılı okullar

Liseler 3 Sene mi Olacak? Meb’den Açıklama

En başarılı okullar Liselerde eğitim süresi kısalacak mı? Meb kaynaklarından elde edinilen bilgiye göre, “Belirlenen bazı liselerde eğitim süresi 3 seneye indirilecek” şeklinde yapılan haberlere MEB son noktayı koydu. Ve bu liseler 3 yıl oalcak söylentilerini ortadan kaldırdı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamada, bu bilgiler gerçeği yansıtmamakta olup Bakanlığımızın bu yönde bir hazırlığı bulunmamaktadır. En başarılı okullar Bakanlığımız icraatlarıyla ilgili haberlerde kullanılacak bilgilerin teyidinin alınması, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına önem taşımaktadır” ifadelerine yer verildi. En başarılı okullar olarak bu haberin doğru olmadığını söyleyebiliriz.

EĞER SİSTEM UYGULANMIŞ OLSAYDI

Okul Öncesi 1 yıl (5 yaş)

İlkokul 5+1 yıl (6-11 yaş)

Ortaokul  3 yıl (12-14 yaş)

Normal Lise  3 yıl (15-17 yaş)

İleri Lise 3+1 yıl (15-18 yaş)

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK

LGS sınavı, MEB tarafından 1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek. LGS sınavı sisteminde 15 dakika kuralı uygulanmıyor. 15 dakika kuralı, sınav saatinden 15 dakika önce sınav binalarında adayların olması gereken bir sistem. LGS sayısal sınavında 40 soru için öğrenciler 80 dakikada cevaplamaya çalışacak. LGS sözel sınavında ise 50 soruya öğrenciler 75 dakikada cevap arayacak.

 

yorumunu bırak