Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Türk Üniversiteleri Nijerya’da

Türk Üniversiteleri Nijerya’da
Faaliyet gösteren 11 üniversite, Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlenen ” Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı”nda tanıtıldı. Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinin katıldığı fuarla, Nijeryalı gençlerin dünya standartlarında eğitim almaları hedefleniyor.

Türkiye ve KKTC’den 11 üniversitenin temsilcilerinin katıldığı fuar, Türk Hava Yolları’nın (THY) desteklediği ve Turkey Study Center’ın organize etmesiyle gerçekleşti.

THY Abuja Müdürü Mehmet Aşık yaptığı açıklamada, Nijerya’daki gençlerin dünya standartlarında eğitim alabilmesi için Türk üniversitelerini tanıttıklarını belirtti.

Nijerya’dan her yıl yüzlerce öğrencinin eğitim almak için Türkiye ve KKTC’yi tercih ettiğini ifade eden Aşık, “Bunu geliştirmek adına öğrenciler için çıkardığımız özel ücret vardı. Bu ücretlerin sayesinde her yıl daha fazla öğrenci göndermeye başladık ve rakamlarımız gitgide artıyor.” dedi.

Fuara İlgi Büyük

Turkey Study Center Müdürü Muhammet Aralı da üniversite temsilcilerinin başkent Abuja’nın dışında Kaduna ve Kano’ya gideceklerini de belirtti.

Aralı, Abuja’da düzenlenen fuarda yaklaşık bin 500 Nijeryalı öğrencinin ağırlandığını söyleyerek katılımdan memnun olduklarını belirtti. Nijeryalı öğrencilerin Türk üniversiteleri açısından ilginin büyük olduğunu ifade eden Aralı, ” Türkiye’deki eğitim imkanlarını Afrikalı öğrencilere sunmak ve kültürel olarak Türkiye ile Afrika arasında çok önemli köprü kurmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

yorumunu bırak