Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Güney Koreli Turistlerin İlgisi Adıyaman’da

Güney Koreli Turistlerin İlgisi Adıyaman’da
Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı’na, Güney Korelilerin ilgisi arttı.

Nemrut Dağı’na, karların eriyip turizm sezonunun açılmasıyla Güney Koreli turistlerin ilgisi artmaya başladı. Kommagene Krallığı’na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellere ev sahipliği yapan Nemrut Dağı; “Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer” olarak bilinmekte.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci’nin yaptığı açıklamada, geçen yıl gittikleri Güney Kore’deki seyahat acentesi temsilcileri ve tur operatörlerine Adıyaman ile Nemrut Dağı’nı tanıttıklarını söyledi.

Adıyaman’ın tek başına gezilemeyeceğini bu nedenle Hatay, Şanlıurfa ve Gaziantep’i de içine alacak şekilde tanıtım yaptıklarını belirten Ekinci, şöyle konuştu:

“Bu yıl Güney Kore’den 2 bin kişiyi Nemrut’a davet ettik. Şimdiden gelmeye başladılar.

Güney Koreli bir grup gazeteci ve blog yazarı, ülkelerinde Adıyaman konulu fotoğraf yarışması düzenledi. Bu kapsamda da geçtiğimiz günlerde Güney Koreli 7 fotoğraf sanatçısına Gaziantep, Antakya, Şanlıurfa ve Nemrut Dağı’nı gezdirdim.

Güney Kore’de seyyahların takip ettiği ‘Traveller’ dergisinin yazarları ve fotoğrafçısından oluşan 3 kişiyle Nemrut Dağı’na geldik. Bu ekiple ayrıca Gaziantep ve Şanlıurfa’yı da gezdik. Mayıs ayında Traveller dergisi, 25 sayfalık Adıyaman özel eki çıkaracak ve bütün Güney Kore’de dağıtacak.”

Güney Koreli Turistlerden Tam Not

Güney Koreli yazar Kwon Anana da ülkesinde yayımlanan Traveller dergisinde Adıyaman eki çıkarmak istediklerini belirtti Kwon Anana, “Dergide çalışan gazeteci ve fotoğrafçılarla Nemrut Dağı’na geldik. Nemrut’tan çok etkilendik.” dedi.

Motosikletle Türkiye’yi gezen ve Nemrut Dağı’ndan çok etkilendiğini belirten Güney Koreli Jeon Jaeho ise “Bir aydır Türkiye’deyim. Kapadokya ve Güneydoğu illerini de gezdim.

Burası çok güzel. Türkiye, özellikle yemek konusunda çok iyi. Nemrut Dağı fantastik bir yer. Bu kadar güzel olduğunu tahmin etmemiştim. Burada harika vakit geçirdim. Ülkeme gittiğimde Nemrut Dağı’nın ne kadar güzel olduğunu arkadaşlarıma ileteceğim.” Şeklinde konuştu.

yorumunu bırak