Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

MEB Yeni Eğitim Sistemini Açıkladı!

MEB Yeni Eğitim Sistemini Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim yılına dair çalışma takvimini hazırladı. Yeni eğitim ve öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 periyot eğitim sistemine geçilecek. Yeni eğitim sistemi sayesinde öğrencilerin daha aktif olmaları amaçlanmakta.

Öğrencilerin motivasyonlarının yıl sonuna kadar sürmesinin hedeflendiği uluslararası eğitim sistemi, daha önce TED, Bilkent ve Bilişim Koleji gibi özel okullar tarafından uygulanmaya başlamıştı. Yeni sistemle okullar bir hafta erken başlayacak ve bir hafta da geç kapanacak. Böylece yaz tatili süresinden alınan 2 haftalık süreç Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil şeklinde düzenlenecek.

MEB tarafından açıklanan çalışma takvimine göre 2019-2020 eğitim öğretim dönemi, 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. Toplamda 11 hafta sürece yaz tatilinin başlangıcı ise 19 Haziran olacak.

Öğrenciler Dinlenerek Okula Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak 4 periyot eğitim sistemi, öğrencilerin dinlenmeye ve ders tekrarı yapabilmelerine imkan tanıyacak.

İlk ara tatile 18 Kasım 2019’da başlayacak olan öğrenciler, 22 Kasım 2019 tarihinde ders başı yapacak. Hafta sonlarıyla da birleşen ara tatil toplamda 9 gün sürecek.17 Ocak 2020’de karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek 16 günlük yarıyıl tatili ise 3 Şubat 2020’de sonlanacak.

İkinci Ara Tatil 6 Nisan’da

İkinci dönemde gerçekleştirilecek ikinci ara tatilin başlangıcı 6 Nisan 2020 olup tatil, 10 Nisan 2020 tarihinde son bulacak. Öğrenciler 13 Nisan’da ders başı yapacaklar.

yorumunu bırak