Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Okullar Müzelere Taşınıyor

Okullar Müzelere Taşınıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen iş birliği protokolü kapsamında, öğretmenler müze eğitimi alacak.

Çocukların sınıf ortamında öğrenmelerini daha gerçekçi bir öğrenme ortamına taşıyarak bilinç, farkındalık ve beceri gibi kazanımlarını birleştirebilmek adına Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, öğretmenlere eğitim verilecek. “Müze Eğitimi Sertifika Programı” sonunda katılım gösteren öğretmenlere ise sertifikaları takdim edilecek.

Programla başta tarih eğitimi olmak üzere farklı derslerin kazanımları; müzelerin tarihsel, arkeolojik ikliminde öğrencilere aktarılacak. Müze eğitimi, Ankara’da gerçekleştirilen pilot uygulamanın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Topkapı Sarayı Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Selçuk, tarih ve coğrafya bilincini sadece kitaplardaki metinler, paragraflar olarak görmediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Biz tarihi, coğrafyayı, sosyolojiyi yaşamak için müzelerin önemli olduğunu ortaya koymak istiyoruz. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı olarak birçok aşamadan geçen işlemleri sürdürüyoruz. Bir kaç yıl içinde yüz binleri geçen öğretmenlerimiz bu eğitimle ilgili bir eğitim alma çabası içinde olacak. Bu eğitimin uluslararası bir şekilde genişlemesini amaçladığımızı da belirtmek isterim.
Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu kapsamında yaptığı bu çalışmaların her biri birbirini destekleyici mahiyettedir. Eğitim sistemini bütün alt sistemleri ile eş güdümlü bir şekilde hayata geçirmezsek bazı aksamlar söz konusu olacaktır. Bunu sadece bir müze eğitimi olarak görmeyin bir ana sistemin bir alt sistemi olarak görün. Bu günü müzecilik açısından bir milat olarak değerlendiriyorum.”

yorumunu bırak