Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Ortaöğretim ve İlkokulda Yeni Dönem

Ortaöğretim ve İlkokulda Yeni Dönem

Ortaöğretim öğrencileriyle buluşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu.

Lisede okuyan bir öğrencinin derslerde ne yaptığından daha çok ders dışında ne yaptığıyla ilgilendiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ortaöğretim ve ilkokul kademesindeki öğrenciler için de önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk, “Yüksek puan almak önemlidir ancak hayat başarısı için yeterli olmayabilir. Hayat başarısını garanti eden şey, hayatla bağlantılı olmak. Eğer siz sadece öğrencilik hayatınız boyunca soru çözdüyseniz, işe girdiğinizde size şunu soracaklar: Soru çözmeniz bizi ilgilendirmiyor, sorun çözebiliyor musunuz? Soru çözmek değil, sorun çözmek önemli.

Sorun çözmek için bütün öğrencilerin hayatı tanıması, sürekli farklı işlerde bulunması, değişik insanlarla tanışması, sivil toplum kuruluşlarında çalışması, gönüllülük faaliyetlerine katılması gerekir. Bu, onların kimliğini, kişiliğini geliştirir. Tüketimin peşinde bir yere varamayız, üretimin peşinde olarak bir yere varırız. Üretimle hayatımızı zenginleştirirsek o zaman haz duymanız, hayattan keyif almanız kolaylaşır.” dedi.

Sınırlarımızın cetvelle çizilmediğini söyleyen Selçuk, “Bizim sınırlarımız ahlakla, kanla, bayrakla çizildi. Bu topraklarda durmak için nutuk, slogan, hamaset yetmez. Bu topraklarda bilimle, akıllı dururuz. Eğer akıl ve bilim bizim ölçümüz olursa, biz bu topraklarda bulunmayı hak ederiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk konuşmasında ortaöğretim için hedeflenen değişimlere de değindi. Selçuk, “Değişimi değişiklik olsun diye değil, zamanın ruhu neyi gerektiriyorsa onun için yapıyoruz. Bunu yaparken de hesapla, kitapla yapıyoruz, fizibilite yapıyoruz.” diye sözlerini sonlandırdı.

yorumunu bırak