Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Velilere Özel Bülten “BİZDEN”

Velilere Özel Bülten “BİZDEN”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, pratik bilgilerle velileri daha aktif hale getirecek “BİZDEN” adlı aylık bülten dağıtılacak. Bültenlerle öğrenci gelişiminin tam anlamıyla sürdürülmesi amaçlanmakta.

Çocukların gelişimleri üzerinde etkili birer rol model olan velilerin, pratik bilgilerle aktif olarak desteklenebilmeleri amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’nca “BİZDEN” adıyla aylık bülten hazırlanacak. Bülten öğrencilere dağıtılarak, velilere ulaştırılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, eğitimin bir ekip işi olduğunu vurguladı. Bu ekibin en önemli halkalarından birinin de anne ve babalar olduğunu belirtti. Çalışmalarla birlikte velilerle paylaşılacak bülten için Selçuk, “Anne-babaların okuldan beklentileri kabulümüz ancak bizim de anne ve babalardan beklentilerimiz, önerilerimiz ve tavsiyelerimiz var. Bunun için artık, her ay ilköğretimdeki çocuklarımızın evlerine bu küçük bültenlerden göndermek gibi bir gayretimiz var. Adı ‘BİZDEN’. Okuldan aileye, aileden de öğrenciye geçen bir etki oluşturması temennimiz.” Şeklinde konuştu.

Bir sonraki sayı için merak edilen ya da konu önerisi olanların içerik ekibine iletileceğini vurgulayan Selçuk ifadesinde, “BİZDEN” adlı bülteninin salı günü çocuklar aracılığıyla velilere gönderileceğini de duyurdu.

Çocukların Eğitimi İçin İş Birliği

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hazırlanacak bültenle ilgili açıklamalarda bulundu. Okullarda aile katılımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Selçuk, çocukların günün önemli bir kısmını okul dışında ve evlerde geçirdiğine dikkat çekti. Ev ve okul arasında oluşan güçlü ve pozitif bağın, çocuk gelişimi ve eğitimi üzerindeki etkilerine dikkatleri çeken Selçuk, “Okul, öğrenci, veli ve öğretmen arasındaki iş birliğinin güçlü olması olumlu bir okul iklimi oluşturulmasında önemlidir. Okul ve aile bu anlamda iş birliğine gitmek durumundadır.

Ailelerin, çocuklarının eğitim durumlarını düzenli olarak takip etmeleri, onlarla okuldaki öğrenme deneyimlerini destekleyici aktivitelerde bulunmaları, çocuğun sosyal ve bilişsel ilerlemesini takip etmeleri, öğretmenleriyle iş birliği yaparak öğrenmelerini en yüksek düzeye çıkarmak için onları teşvik etmeleri gereklidir.” şeklinde konuştu.

BİZDEN Ve Hedefler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada “BİZDEN” isminin verildiği bültenin hazırlanma amacı hakkında da bilgi verdi. Pek çok araştırmanın sonucuna bağlı olarak, ailelerin hayat boyu devam eden öğrenme yolculuklarında katkıda bulunmak amacının taşındığını ifade eden Selçuk, “Okul ile ev arasındaki koordinasyonu sağlayarak, çocuklarımızın gelişim ve eğitim sürecinde birlikte hareket edebiliriz. Bu sürece aktif ve bilinçli şekilde nasıl katılabilecekleri konusunda rehberlik etmek amacıyla ‘BİZDEN’ ismini verdiğimiz bülteni hazırladık. Yaşam koşulları nedeniyle çocuklarının okullarını sıklıkla ziyaret edemeyen ailelerimize de ulaşabilmek için çevrim içi olarak yayınlamaya başladık.” dedi.

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak