Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Bakan Selçuk’tan ‘KoronaVirüs’ Açıklaması

Bakan Selçuk’tan ‘KoronaVirüs’ Açıklaması

Bakan Selçuk, Twitter hesabından koronavirüs salgınına karşı okullarda yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Okullarda yapılan hijyen uygulamaları ile ilgili fotoğraf ve video da paylaşan Selçuk, “Küresel ölçekli yaşanan koronavirüse karşı okullarımızda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattık. Elle temas edilen bütün alanlar eğitim dışındaki zamanlarda özel dezenfektanlarla temizleniyor. Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Okullarda Koronavirüs Önlemi

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Twitter hesabından okullarda eş zamanlı hijyen uygulamasının başlatıldığını duyurdu. “Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz.” diyen Bakan Selçuk, “Velilerimizden ricam konuya evde de değinmeleri ve çocuklarımızı kapalı ve kalabalık alanlardan uzak tutmalarıdır.” dedi.

Okullardaki hijyen solüsyonu ihtiyacının Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerince karşılandığını vurgulayan Selçuk, “8 ilde 26 meslek lisemizde öğrencilerimiz günlük ortalama 100 ton dezenfektan üretim kapasitesiyle bu süreçte yanımızdalar. Şimdiden tüm ülke adına teşekkürler gençler. El hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğine ve virüslerden nasıl korunacağımıza dair bilgilendirme, okullarımızda öğretmenlerimiz aracılığı ile yapıldı. Velilerimizden ricam konuya evde de değinmeleri ve çocuklarımızı kapalı ve kalabalık alanlardan uzak tutmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Dezenfektanlar Okullarda Üretiliyor

18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmenin günün büyük bölümünü geçirdiği okullarda, enfeksiyona sebep olan virüslerin uzaklaştırılması amacıyla hipoklorit esaslı yüzey dezenfektanlarıyla kapsamlı bir hijyen işlemi uygulanacak. Elle temas edilen bütün alanlar, hafta sonları ve eğitim dışı zamanlarda dezenfekte edilecek. Okulların hijyen solüsyonu ihtiyacını ise kimya teknolojileri alanında dezenfektan üretimi yapabilen Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri karşılayacak.

Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Konya, İçel, Kayseri, Malatya ve Hatay’da olmak üzere 8 ilde bulunan 26 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, günlük ortalama 100 ton, zararlı virüsler karşısında en hızlı etkiyi gösteren hipoklorit dezenfektan üretme kapasitesine sahip. Bu okulların ürettikleri yüzey dezefektanları tüm Türkiye’deki okulların enfeksiyonlardan arındırılmasında kullanılacak. Söz konusu dezenfektanlar, bakteri, mantar, tüberküloz, virüs gibi pek çok zararlı organizmaya karşı etkili. Uygun ölçeklerde sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmayan hipoklorit dezenfektanlar, ev temizliği, süt endüstrisi ve yüzme havuzlarında da hijyen amaçlı kullanılıyor. Tüm okullara ulaştırılan yüzey dezenfektanları Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde hazırlandı ve uygulama yöntemleri ve işlem basamaklarını içeren detaylı bir bilgilendirme notu da beraberinde paylaşıldı.

En Başarılı Okullar

yorumunu bırak