Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Evde Eğitim Veren Platformlara Yeni Düzenlemeler

Evde Eğitim Veren Platformlara Yeni Düzenlemeler

Covid-19 salgınından dolayı yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen ve öğrenciler sanal sınıflarda buluşmaya devam ediyor. İşte evde eğitim süreci! Yüz yüze eğitim ile eş zamanlı ilerleyen uzaktan eğitim sürecinde, birçok eğitim biriminin kullandığı uzaktan eğitim programlarına yeni düzenlemeler getirildi.

Evde Eğitim

1-Bilgiler Güvende

Kendi yazılımı üzerinden eğitim veren evde eğitim, kullanıcı bilgilerini tamamen saklı tutuyor. Yani kullanıcılar bilgilerinin güvende olduğundan emin, rahat bir şekilde eğitimlerine odaklanıyorlar.

2-Mikrofon Kullanımı 

Öğrenciler, kendileri mikrofon izni vermediği sürece mikrofonları kapalı kalıyor. Mikrofonları açık olsa bile öğretmen mikrofonları açık olacak kişiyi kendileri belirlediğinden, ortamda herhangi bir ses karışıklığı olmuyor.

3-Canlı Sohbet

Videonun yan tarafında bulunan sohbet kısmı sayesinde mikrofona gerek duymadan mesaj yolu ile iletişime geçmek çok kolay!

Covid-19 salgınından dolayı yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen ve öğrenciler sanal sınıflarda buluşmaya devam ediyor.Evde eğitim süreci!

Zoom, 4 yeni özelliği devreye aldı

1- Sanal oturma şeması

Zoom’un aynı anda 49 katılımcıyı ekrana yansıtma özelliği olan Gallery View’da öğretmenler, galeri görüntüsü sırasında hangi öğrencinin nerede bulunmasını istiyorsa ona göre görüntüyü sürükleyip, istediği noktaya sabitleyebiliyor

2- İşitme güçlüğü çekenler için destek

Zoom’un “Pin Video” özelliği, aktif konuşmacı görünümünü devre dışı bırakarak yalnızca arzu edilen videonun kişisel görünümünüz için sabitlenmesine olanak tanıyor. Toplantı sahipleri, çoklu sabitlemeyle, kendi özel ekranlarında 9 öğrenciyi sabitleyebiliyor.

Covid-19 salgınından dolayı yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen ve öğrenciler sanal sınıflarda buluşmaya devam ediyor.Evde eğitim süreci!

3- Grup çalışmaları güçleniyor

Zoom ile gelen çoklu spot özelliğiyle öğretmenler sanal sınıflarında 9 öğrenciye kadar video görüntüyü tüm sınıfın görebileceği biçimde sabitleyebiliyorlar.

4- Sesi açmak artık çok daha basit

Öğrenciler ya da velileri, mikrofon simgesinin “yukarı” okuna tıklayarak açılan menüden kimlerin sesini açma iznine sahip olduklarını görebiliyor ve yönetebiliyorlar.

ÖĞRETMENLER İÇİN EK ÖNLEMLER

Güvenlik simgesi aracılığıyla öğretmenler, öğrencilerinin şunları yapmalarını engelleyebiliyorlar:

Ekranlarını paylaşıma açmaları,

Kendilerini yeniden isimlendirmeleri,

Tüm sınıfa yazılı mesaj göndermeleri,

Mikrofonlarını açmamaları.

1 yorum


  1. Ali Mert

    Benim yeğenim de evde eğitim ile ders alıyor. Kişisel verilerinin yayılmasından korkuyordu diğer sistemlerde kamera ve mikrofonunu açamıyordu. Evde eğitim ile güvenli bir şekilde ders aldığı için çok rahat. Teşekkür ediyoruz.

yorumunu bırak