Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakan Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Geçen dönem pandemi nedeniyle okullar erken kapandı. Bu dönem ise yeni normalleşme sürecinde anaokulu ve birinci sınıflar haricinde eğitime uzaktan başladı. Bakan Selçuk yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüz Yüze Eğitim ile İlgili Soruları Cevapladı

Geçen seneki 1’ler bu sene 2 oldular. Bu çocuklar okuma yazmayı tam sökemeden pandemi nedeniyle okullar kapandı. Bu sene 2. sınıflar hâlâ okulda eğitime başlayamadı ve bu çocuklar doğru dürüst okuma yazma öğrenemedi. Ana okulları yerine 1 ve 2’leri açmak daha doğru olmaz mıydı Sayın Bakan?

Okul öncesi eğitimde zaten hâlihazırda devam eden yaz okulu sürecimiz vardı ve bu sürece bağlı olarak yüz yüze eğitime devam ediliyor. İlkokul 2. sınıfa geçen öğrencilerimizin ise okuma yazma sürecinde karşı karşıya kaldığı durum telafi eğitimi programlarımızda öncelikli gündemimiz oldu. Müfredatımızı telafi süreci için yeniden yapılandırdık. Sunmakta olduğumuz basılı ve dijital eğitim materyallerimizle, TRT EBA ekranlarındaki özel yayınlarımızla yavrularımızı sürekli olarak desteklemenin çabasındayız. Aşamalı geçiş planlamamızda da önceliğimiz yine onlar olacak.

Geçen dönem pandemi nedeniyle okullar erken kapandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bence Tunus güzel ve ilginç bir örnek. Her güne bir sınıf olacak şekilde organize ederek tüm seviyeleri kademeli olarak başlattı. Avrupa’da da birçok yerde Ağustos ayından itibaren yüz yüze eğitime geçildi. Siz diğer sınıflar için nasıl bir geçiş düşünüyorsunuz Sayın Selçuk?

Okullarda eğitime başlangıçla ilgili ilk ayrıntıları paylaşırken yapmış olduğum değerlendirmeyi hatırlatmak isterim:

“Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okullar, tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yanayız.”

TEŞEKKÜR MESAJI

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Selçuk, “İyi ki anneler var.
Çocukların uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin en büyük destekçisi oldular. Uyum içinde yakın takipteler. Emeğiniz için özellikle teşekkür ederim.
Bu teşekkürü hak eden çok sayıda babanın olduğunu da biliyorum.
Hepinize sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.

yorumunu bırak