Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Üniversite ve Tüm Okullara Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Üniversite ve Tüm Okullara Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversiteler ve tüm okullara yüz yüze eğitim açıklaması yaptı. Tüm Türkiye’de hazırlık ve 1. sınıfların ardından diğer bazı eğitim kademelerinin de yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte Üniversiteler ve Ortaokul 5,6,7. sınıflar ile Lise 9,10,11. sınıfların eğitime ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Bu konuyla ilgili olarak Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, önümüzdeki haftaları işaret ederek müjdeli haberi duyurdu.

Tüm Okullara Yüz Yüze Eğitim Açıklaması:

Koronavirüs salgınıyla birlikte uzaktan eğitime geçilen ve daha sonra kontrollü sosyal hayat prensibiyle yeniden yüz yüze eğitim dönemi birçok kademede başladı. Öğrenci ve veliler okulun yolunu gözlerken okulların ve üniversitelerin ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağı merak ediliyor. Bilim Kurulu Üyesi  Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ise “Üniversiteler ve tüm okulların açılması da gündeme gelebilir.” diyerek heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversiteler ve tüm okullara yüz yüze eğitim açıklaması yaptı. Tüm detaylar haberimizin devamında...

ÜNİVERSİTELER VE TÜM OKULLARDA DİĞER SINIFLAR DA GÜNDEME GELEBİLİR.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının yeni vaka sayısında herhangi bir katkısının olup olmadığının Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca yakından izlendiğini, ona göre de yeni kararlar alındığını söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, “Bu noktada bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki bazı sınıflarımızda da eğitim başladı. Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve öncelikle diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir. Ama burada hep kurallara bağlı olmayı okullarda da üniversitelerde de unutmamamız gerekiyor. Kontrollü bir şekilde eğitimin sürdürülebilir olması son derece önemli.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversiteler ve tüm okullara yüz yüze eğitim açıklaması yaptı. Tüm detaylar haberimizin devamında...

Doç. Dr. Kayıpmaz, Bilim Kurulu’nda okulların tamamının kademeli açılmasıyla ilgili birçok değişkenin değerlendirildiğini ifade ederek, “Bu birçok değişkenin durumuna göre de kararlar veriliyor. Her türlü alternatif her türlü istatistiksel durum ve değişiklik masaya yatırılarak kararlar veriliyor” dedi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEĞERİ TARTIŞILMAZ.’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversiteler ve tüm okullara yüz yüze eğitim açıklaması yaptı. Tüm detaylar haberimizin devamında...

Doç. Dr. Kayıpmaz, vaka sayılarının düşmesiyle okulların tamamında kademeli eğitime de geçilebileceğinin gündeme gelebileceğini ifade ederek, “Gelebilir; çünkü yüz yüze eğitimin değeri tartışılmaz. Ama bir yandan da artık 2020 yılındayız ve gerçekten uzaktan eğitim teknolojilerinde de önemli adımlar atıldı; pandemi dönemi dolayısıyla. Bu karma eğitim modellerinin sürdürülebilir olması önemli ve yüz yüze eğitiminin de özellikle okul hayatının çocuklarımızın, gençlerimizin gelişimi ve akranlarıyla iletişimi açısında son derece büyük önemi var. Bundan dolayı da tedbirli bir biçimde, kontrollü biçimde seyrelterek ve kademelendirerek eğitim ve öğretim sisteminin devam ettirileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

1 yorum


  1. Cem Ökkeş

    Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutmuyor tabi.. Ama bu süreçte çocuklarımızın sağlığı daha önemli. Biz çocuğumuzun evde alabileceği en iyi eğitimi evde eğitim ile olacağını düşündük eşimle. Evdeegitim.com.tr koçlarına ve hocalarına teşekkürler… tavsiye edilir….

yorumunu bırak