Lütfen Bekleyiniz..

Lütfen Bekleyiniz..

Başarılı Okulların Tek Adresi

Pandemi Nedeniyle Öğrencilerin Talepleri Artıyor

Pandemi Nedeniyle Öğrencilerin Talepleri Artıyor

Yunanistan’da ilk ve orta dereceli okullar 14 Eylül’de açıldı ancak öğrenci ve öğretmenler pandemi nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. Bu nedenle yapılan eylem ve okul işgallerinin sayısı her geçen gün artıyor.

VELİLERDEN MASKE ZORUNLULUĞUNA TEPKİ

Okulların açıldığı ilk günlerde öğrenci ve veliler okullarda maske takma zorunluluğuna karşı tepki gösterdi. Uzun süreli maske kullanımının büyüme çağındaki çocukların sağlığı üzerinde olumsuz etkisi olacağı gerekçesi ile bazı veliler maske zorunluluğun kaldırılmasını istedi.

ÖĞRENCİLER PANDEMİ İÇİN EK TEDBİR TALEP EDİYOR

Öğrencilerin pandemi ile mücadelede maske dışında ek tedbir alınması talebi bir çok kentte ve okulda eyleme dönüştü. Öğrenciler sınıflardaki öğrenci sayısının 15 ile sınırlandırılmasını, ek derslik imkanları sunulmasını, öğretmen ve temizlik personeli sayısının artırılmasını talep ediyor. Bu taleplerle “işgal eylemi” yapılan okul sayısı 700’ü geçti.

Eğitim Bakanlığı işgal nedeniyle eğitim yapılamayan okullar için uzaktan eğitim seçeneğini ortaya koydu ancak bu uygulamaya da öğretmen ve öğrencilerden tepki var. Eğitim Bakanlığı işgal altındaki okullarda uzaktan eğitim yapılırken, işgal eylemine destek veren öğrencilerin uzaktan eğitime katılmamasını öngörüyor. Uzaktan eğitimde de devam zorunluluğu getiriliyor. Eylem yapan öğrenciler bu uygulamayı “ceza” olarak değerlendirse de eylemlerde geri adım atılmıyor.

Yunanistan'da ilk ve orta dereceli okullar 14 Eylül'de açıldı ancak öğrenci ve öğretmenler pandemi nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekiyor.

Orta Öğretim Eğitmenleri Sendikası ise bugün yaptıkları 3 saatlik iş bırakma eylemi ile işgal altındaki okullar için zorunlu uzaktan eğitim uygulamasına karşı çıkıyor. Öte yandan, öğrenciler ise cuma günü Eğitim Bakanlığı önünde bir eyleme hazırlanıyor.

GÜNLÜK VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

Yaz başında günlük vaka sayısı onu bulmayan Yunanistan’da günlük vaka sayılarının artık 300 civarında olduğu, kimi zaman 400’ü de geçtiği görülüyor. Bugüne dek görülen toplam vaka sayısı 20 binin üzerindeyken, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 400’ü geçiyor. Vakaların en çok görüldüğü yer ise başkent Atina. Hükümet pandemi nedeniyle büfelerin, restoran, kafe ve barların gece 12’den sonra kapatılması, toplu ulaşımda ek seferler sağlanması, kapalı alanlarda ve kalabalık açık alanlarda maske zorunluluğu gibi ek tedbirler getirse de başkentteki vaka sayılarında gözlenen artış endişe yaratıyor.

enbasariliokullar.com

yorumunu bırak